|
|
| Autor |
Wiadomość |
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 30.12.2004, 21:34:00 |
|
|
Co sądzicie o tej grze ?? Jak znajdujecie system walki , fabułę, postacie itd. ???
Ja muszę przyznać ,że jestem niezwykle mile zaskoczony tą grą. Śliczna grafika, przyzwoita fabuła ....system walki też mi się podoba.
No i zachowany został klimat Gwiezdnych Wojen, co jest najważniejsze.

|
|
|
| |
|
Kzaar
Trubadur
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 31.12.2004, 15:35:25 |
|
|
|
Gra bardzo mi się spodobała. Dla mnie była to pewnego rodzaju odskocznia od cRPG'ów mających miejsce w świecie fantazy. Grafika bardzo ładna, na silniku NWN chyba. Zasady D&D bardzo fajnie zaadaptowane. Ogulnie o mechanice gry nie będę się rozpisywał, raczej o tym co mi się konkretnie podobało.
Przede wszystkim można było mieć dużo "postaci" w drużynie, która nie chodziła wszedzie za główną postacią tylko siedział na statku. Na akcję zabierało się tylko kilka p[ostaci wyselekcjonowanych do danego typu misji.
Druga sprawa to wszech obecna MOC. To co robimy i jak to robimy i w ogule miało wpływ na to, w którą stronę MOCY nasza postać się "skłania". Ostatecznie moża było byćtym dobrym lub tym złym Jedi. Podobała mi się też inicjacja w akademii Jedi, gdzie przechodziło się test i od tego zależał kolor ostrza oraz "ranga" o ile można to tak wyrazić.
Samych atutów umiejętnosci, implantów itp. można by wymieniać i wymieniać.
Krótko mówiąc gra jest extra. Dodatku niestety jeszcze nie zachaczyłem nawet.
Pozdrawiam.
Niech Moc będzie z wami.
P.S. Wookie i robot jak NPC doprzyłączenia-świetny pomysł.
_________________ there is only blood and destruction...
|
|
|
| |
|
Hassuru Yanakawa
Poszukiwacz przygód
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 06.01.2005, 14:06:37 |
|
|
|
Mnie w tej grze bolą ograniczenia. W Morrowindzie mamy dużą swobode, natomiast w SW: KOTOR niestety mamy zawsze małe przestrzenie, w których możemy się poruszać. Jeszcze na początku gry w mieście było swobodniej. Podoba mi się natomiast system walki, fabuła też jest ok. Czekam na częśc drugą.
Ostatnio edytowano Czw 06.01.2005, 22:21:17 przez Hassuru Yanakawa, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 06.01.2005, 15:06:11 |
|
|
| Hassuru Yanakawa napisał(a): | | Mnie w tej grze bolą ograniczenia. W Morrowindzie mamy dużą swobode, natomiast w SW: KOTOR niestety mamy zawsze małe przestrzenie, wktóych możemy się poruszać. |
Zgadza się . Nienawidzę gdy autorzy gry chcą prowadzić gracza "za rączkę" żeby się przypadkiem w lokacji nie pogubił. Brakuje mi możliwości skoku i wspinaczki.
Gra jest świetna ale ma wadę jak wiele innych. Ograniczoną eksplorację świata gry.
Poza tym liczyłem na troche większe możliwości interakcji ze światem. Tzn. na przeszkody mocą usuwać , wykorzystywać moc do rzucania różnymi rzeczami w przeciwników itd. heh ...no ale nie ma co narzekać , bo gra jest , jak już mówiłem , świetna.
|
|
|
| |
|
Kzaar
Trubadur
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 07.01.2005, 09:51:55 |
|
|
| Seldon napisał(a): | | Hassuru Yanakawa napisał(a): | | Mnie w tej grze bolą ograniczenia. W Morrowindzie mamy dużą swobode, natomiast w SW: KOTOR niestety mamy zawsze małe przestrzenie, wktóych możemy się poruszać. |
Zgadza się . Nienawidzę gdy autorzy gry chcą prowadzić gracza "za rączkę" żeby się przypadkiem w lokacji nie pogubił. Brakuje mi możliwości skoku i wspinaczki. Gra jest świetna ale ma wadę jak wiele innych. Ograniczoną eksplorację świata gry.
|
Chyba widziałem podobne narzekania w rozmowach o NWN na tym forum.
Moim zdaniem to bez przesady. Zresztą już ktoś powiedział, że Morrowind jest trochę inną grą niż SW:KOTOR i NWN
_________________ there is only blood and destruction...
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 07.01.2005, 16:53:01 |
|
|
| Kzaar napisał(a): | | Moim zdaniem to bez przesady. Zresztą już ktoś powiedział, że Morrowind jest trochę inną grą niż SW:KOTOR i NWN |
Ja nie mówiłem nic o Morrowindzie. Po prostu w cRPG im więcej realizmu tym lepiej. Jest to jeden z czynników stanowiący o dobrej grze. Natomiast w KOTOR swoboda jest dość ograniczona....
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 07.01.2005, 22:39:36 |
|
|
|
Ciężko spodziewać się realizmu po grze osadzonej w Gwiezdnych Wojnach IMO. A co do liniowej fabuły to nie wiem, nie grałem w KOTOR'a (mam angielską wersję a jestem b. słaby z angola).
|
|
|
| |
|
Darkstone
Mieszkaniec podzamcza
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 20.05.2005, 16:27:50 |
|
|
|
Uważam że SW: KOTOR jest bardzo dobrą grą. Po pierwsze grafika jest na bardzo wysokim poziomie ,po drugie fabuła jest ciekawsza niż w NWN, a po trzecie system walki jest też fajny. Jedynym minusem w tej grze jest że autorzy cię prowadzą za rączkę, i gra jest strasznie krótka.
|
|
|
| |
|
Morgiana
Alchemik
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 26.05.2005, 19:39:14 |
|
|
|
Ta gra jest PIĘKNA nic dodać nic ująć
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 28.05.2005, 15:22:07 |
|
|
|
KOTOR 1 świetny, w część drugą nie miałem okazji jeszcze pograć. Nie jest taki linowy wcale. W bardzo wielu miejscach można przechodzić grę na różne sposoby (np. zabić tego wielkiego rekina, uczennicę która przeszła na ciemną stronę mocy koło jedi council, na końcu gry też można wybierać stronę mocy, można latać po planetach w wybranej przez siebie kolejności). Gra wcale nie jest taka liniowa.
|
|
|
| |
|
Khalidor
Trubadur
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 19.06.2005, 22:03:33 |
|
|
|
KOTOR 1 Mam pytanie: W jaki sposób otworzyć drzwi do komnaty tego Mistrza Sithów na Korriban w Akademii Sithów ? Zabiłem Mistrza Sthów i jego uczennice Yuthrę. Wyciąłem całą akademię.
_________________ Keep it coolin'
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 14.07.2005, 14:33:30 |
|
|
| Khalidor napisał(a): | | KOTOR 1 Mam pytanie: W jaki sposób otworzyć drzwi do komnaty tego Mistrza Sithów na Korriban w Akademii Sithów ? |
Z tego co pamiętam to wystarczy użyć otwierania zamków ale mogę się mylić 
|
|
|
| |
|
Illidan
Uliczny artysta
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 14.07.2005, 18:47:16 |
|
|
Mi się osobiście KOTOR 1 bardzo spodobał. Wprawdzie narzekać można na
małe możliwości interakcji ze światem i drobna "sztywność" niektórych zadań, ale fabuła gry jest po prostu wspaniała, podobnie jak klimat.
A jaki zaskok był, kiedy się dowiedziałem, kim jest główna postać
Bardzo podoba mi się także możliwosć przejścia gry na kilka sposobów zarówno tym dobrym, jak i tym złym, oraz wpływ fabuły na charakter postaci. Ponadto zmiany wyglądu związane z tym, po której stronie Mocy jesteś...... po prostu ciężko oderwać się od komputera. Ponadto gra w końcu stawia na to, że nie każda walka jest jakaś beznadziejnie dziwna. Denerwują mnie gry, w których pomimo olbrzymiego wytrenowania postaci głównej, przegrywa ona z najsłabszym przeciwnikiem w grze. KOTOR taki nie jest. Po prostu : ŚWIETNA GRA !!!
|
|
|
| |
|
Krysiul
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 25.07.2005, 17:58:01 |
|
|
KOTOR I jest świetny- oryginalna historia, której zakończenie ciężko przewidzieć, możliwość ukończenia zadań i gry na kilka sposobów... no i to w końcu Star Warsy  Jedyne, co mi się nie podobało, to sztuczne ograniczanie lokacji jak w FPS-ach. No i w sumie np. takie lokacje na pustyni mogłyby być większe, żeby się czuło, że to faktycznie pustkowie.
|
|
|
| |
|
Derlom
Najemnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 08.10.2005, 21:14:34 |
|
|
|
|
|
| |
|
Fenrir
Mistrz cechowy
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 05.02.2006, 10:03:24 |
|
|
Gram teraz w drugą część w jedynke nie grałem ale moim zdaniem najnowsza część ma zajebisty system walki , a tak pozatym wolicie ciemną czy dobrą stronę mocy bo ja wolę to drugie.
Ps: Ma ktoś solucje 
|
|
|
| |
|
Drekorig
Mieszkaniec podzamcza
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 05.02.2006, 10:39:30 |
|
|
|
Solucji nie posiadam, ale jak masz jakiś problem to wal smiało - znam tą grę (zarówno jedynkę jak i dwójkę) prawie na pamięć.
|
|
|
| |
|
Fenrir
Mistrz cechowy
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 05.02.2006, 10:45:14 |
|
|
Chodzi mi bardziej o solucje bo mam angielską wersję i biore angola oficjalnie pierwszy rok a w świecie star warsów nie jestem obcykany 
|
|
|
| |
|
Derlom
Najemnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 05.02.2006, 18:49:53 |
|
|
|
|
|
| |
|
Fenrir
Mistrz cechowy
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 05.02.2006, 19:33:26 |
|
|
Chodzi mi o dwójke a nie jedynke 
|
|
|
| |
|
KoZa
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 19.05.2007, 12:29:50 |
|
|
Uznałem, że temat ten powinno się odświeżyć, gdyż ostatnio dyskusje o KotOR-ach mają się bardzo dobrze.
Mam do Was pytanie: co sądzicie o fabule?
Pytam, gdyż mi się wydała strasznie modułowa. Budzimy się, uciekamy z planety, dowiadujemy się o drzemiących w nas mocach i mam za zadanie polecieć na cztery inne planety. I tu się pojawia problem: wszystkie te planety z Gwiezdnymi Mapami były zrobione w sposób strasznie schematyczny. Wiadomo było, że jak się przyleci, to będzie jakiś poważny problem. Wiadomo też, że będzie trzeba pomóc (lub ew. zaszkodzić). I wiadomo, że w efekcie znajdziemy Mapę. Już przy trzeciej części zaczęło mnie to trochę nużyć.
Za to rozwalił mnie całkiem nieźle zwrot akcji! Tu nawet nie ma co więcej dodawać.
Aha, fakt, że fabułą nie byłem zachwycony w 100%. Ale samą grą już tak. 
_________________ Niezależny Blog Graczy - o grach, subiektywnie.
|
|
|
| |
|
Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 19.05.2007, 17:11:04 |
|
|
|
fabulka nei jest zla
cudów sie nie spodziewałem
cudów nie dostałem
i wsszystko okej
_________________ And we're all to blame We've gone too far From pride to shame We're trying so hard We're dying in vain We're hopelessly blissful and blind to all we are We want it all With no sacrifice!!
|
|
|
| |
|
Ingmar
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 26.07.2007, 18:45:14 |
|
|
|
Fabuła w KotORze jest mocno Star Warsowa. Mamy dużą epickość, sporą przewidywalność i zaskakujący zwrot akcji (choć obyło się bez "am jor fada"). I dla samej fabuły IMO nie warto grać...
No, ale jest jeszcze ten świetny klimat gwiezdnych wojen, który został tutaj bardzo dobrze odwzorowany. Są nieźli towarzysze, choć mi nie wszyscy przypadli do gustu, posiadający czasem naprawdę mocne teksty.
Dochodzi do tego bardzo przyzwoita grafika i świetny system walki. To latanie ze świetlnym mieczem i wspomaganie się mocami - toż to miód. ^^ Gra się szybko, przyjemnie i bez oznak znudzenia. KotOR jest naprawdę wart polecenia i muszę przyznać, że to jedna z najlepszych gier, w jakie miałem ostatnio przyjemność grać.
No, na plus zaliczam teksty i dialogi z uwagi na to, że są w oryginalnym języku i dzięki temu brzmią lepiej.
_________________ "Czasem nazbiera się tyle brudu, że wydaje się po prostu marnotrawstwem go wyrzucić."
S.J. Lec
|
|
|
| |
|
Musca
Obywatel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 30.07.2007, 23:57:25 |
|
|
Jak dla mnie fabuła jest całkiem spoko, chociaż gra jest trochę za krótka. Wydaje mi sie, że jedynka była dłuższa. Ale mogę się mylić bo grałam w jedynkę dosyć dawno temu. Nie mniej jednak nie protestowałabym, gdyby do dwójki dodali ze dwie, no trzy planety 
_________________ "Najpoważniejszym sposobem zdeprawowania młodzieńca jest nauczyć go wyżej cenić tych, którzy myślą tak jak on, niż tych, którzy mają odmienne poglądy."
|
|
|
| |
|
Tallos
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 04.09.2008, 12:08:34 |
|
|
|
Ja niedawno zacząłem i gra jak dla mnie jest świetna. Ale mam takie jedno pytanko: można gdzieś kupić ulepszenia do ścigacza? Bo ten element gry niezbyt mi idzie. Chodzi mi o jedynkę
_________________ "Im więcej ludzi się ze mną zgadza, tym bardziej czuję, że nie mam racji" "Wiara w samego siebie to religia, w której my sami stajemy się stwórcami"
|
|
|
| |
|
Makkovar
Czeladnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 04.09.2008, 16:13:24 |
|
|
|
Wydaje mi się, że nie, przynajmniej ja takiej opcji nie widziałem. Natomiast wyścigi przechodziłem tak: zapis, rozmowa z tym kimś, co cię wpuszcza na tor, w razie porażki load i tak do sukcesu. trochę trwa, ale jak zaliczysz wyścigi w miarę na początku to już nie musisz się przejmować ani ściganiem ani zdobywaniem kasy.
A jeśli chodzi o samą grę, to jest jak dla mnie jedną z najlepszych w gatunku, fabuła i klimat są cudowne, nawet mimo iż niezbyt lubię gry "Gwiezdnowojenne" uwielbiam ją niemal jak Baldura czy Planescpe'a.
_________________ To rezygnacja zabija ludzi. Nie poddając się w obliczu śmierci, przekraczamy granicę człowieczeństwa...
|
|
|
| |
|
Mongward
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 04.09.2008, 18:02:33 |
|
|
|
O ile w "jedynce" fabuła wciągała faktycznie pod sam koniec, to ratowali ją towarzysze. HK-47, Jolee...Moi faworyci, jeśli chodzi o charyzmę.
Ale "dójka"...to jest zupełnie co innego...Znakomita fabuła (Chriss Avellone...to nazwisko coś wam mówi? :p)...fabuła o wiele bardziej ponura, niż w części pierwszej...szkoda, że gra była nieskończona. Wiszący wątek z polującymi na gracza droidami...raczej kiepski koniec, chociaż z drugiej strony będący odskocznią od zawsze "zwycięskiego" końca filmów...
_________________ Masz chętkę na PBFa? Grać, lub prowadzić? Zapraszamy na nasze forum.
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 15.09.2008, 18:17:41 |
|
|
Może niektórzy pamiętają jak kiedyś z Seldonem wykłócałem się, sądząc, że SW jest do bani, że to komercha, że świat nudny itd itp? Na wstępie tego posta chciałbym przeprosić za tamte słowa: Och jakże głupi byłem  Teraz zacząłem wprost ubóstwiać SW i stało się to właśnie za sprawą KotORa 1  Poczynając od FENOMENALNEJ fabuły [mimo iż zwrot akcji przewidziałem :> Ależ byłem z siebie dumny!] przez najlepsze chyba od czasów P:T i BG2 postaci [Bastilia! Carth Onasi! JOLEE!] aż po genialny wręcz finał, otrzymujemy grę która wciąga jak chodzenie po bagnach. Pamiętam że grałem w nią i grałem, aż umysł już odmawiał współpracy, a świat wkoło zdawał się zwalniać.... [Czyli po ok. 6 h grania, nie jestem przyzwyczajony do długich maratonów], a każda przerwa sprawiała niemiłosierny grymas bólu na mej twarzy. Knights of the Old Republic powala na kolana wręcz hektolitrami klimatu, które niczym fala tsunami wylewają sie z monitora. Nawet walki na miecze świetlne, mimo pewnego niedopracowania, zachwycały... od KotORa zaczęła się moja przygoda z SW... A Seldona jeszcze raz przepraszam za taką dyskusję o SW, wstydzę się swych słów [przynajmniej większości] 
_________________ "Wow, Brazil is big!" George W. Bush
Last fm
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 15.09.2008, 19:12:23 |
|
|
| Cytuj: | | Może niektórzy pamiętają jak kiedyś z Seldonem wykłócałem się, sądząc, że SW jest do bani, że to komercha, że świat nudny itd itp? |
Ugh, serio było coś takiego ?? To musiało być daaawno temu.  No nic, dobrze, że się nawróciłeś młody padawanie. Odnośnie KOTOR'ów jako takich to stanowią swoje przeciwieństwo. KOTOR1 się rozpędza powolutku po czym w drugiej połowie jest znacznie ciekawszy. W KOTOR2 na początku jest super, a później coraz gorzej, aż do marnego zakończenia.
|
|
|
| |
|
Noth
Szczurołap
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 29.09.2009, 19:18:29 |
|
|
|
Sorry za odkop ale pytanko.
Wie ktoś jak dobrze zainstalować modyfikacje "Brotherhood of Shadow" i grać w nią normalnie ? bo jak włączam grę to jest normalna gra a chciałbym w ową modyfikacje zagrać.
_________________ Gram na WoWnexus.
|
|
|
| |
|
Oceansoul
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 10:43:55 |
|
|
Nie wiem, czy wszyscy wiedzą, ja się dopiero niedawno dowiedziałam, a że wiadomość jest świetna, to wklejam ^^ | lem.com.pl napisał(a): | Rycerze Starej Republiki powracają
Na tą wiadomość fani gwiezdnych wojne czekali od dłuższego czasu... Z wielką przyjemnością informujemy Was, że obie części wspaniałej gry Lucas Arts: Star Wars: Knight of the Old Republic powracają do sklepów.
A to nie wszystko. Obie wersje trafią do sklepów w wyjątkowo atrakcyjnej cenie 39 zł. Przewidywana wysyłka do sklepów nastąpi w na przełomie 39 i 40 tygodnia. Zapraszamy do składania zamówień w naszym sklepie. |
Nareszcie, po takim czasie stanu nie-do-dostania w sklepach! Pewnie pobiegnę po nie w dniu premiery ^^.
_________________ "You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain"
oceansoul.byethost22.com - czyli świat według Oci. Niezależny Blog Graczy - czyli inne spojrzenie na gry.
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 20:17:39 |
|
|
|
Ocia nie wiem jak w twoim mieście ale we Wrocku w Saturnie już dziś je widziałem. Rany jak bardzo żałowałem, że nie mam pieniędzy... Chciałem odkupić swoje winy.
_________________ Jaquan Ther'Geas
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 20:24:25 |
|
|
Ble, pozostaje wrzucić: http://www.youtube.com/watch?v=TMp2WgcmZRQTeraz mam jeszcze gry z poprzedniego zamówienia, później nie będę miał czasu, a później zaczną wychodzić te wszystkie DD2, DA, ME2, etc. etc. Swego czasu czasu czekałem prawie rok aż obniżą cenę ze 140zł. W końcu KOTOR2 ukończyłem dwukrotnie na egzemplarzu pożyczonym od kumpla i na najbliższe parę lat tej gry nie potrzebuję raczej. 
|
|
|
| |
|
Oceansoul
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 20:59:23 |
|
|
Hmm, ja jedynkę przeszłam na egzemplarzu "z alternatywnego źródła", co z bólem przyznaję, ale nie było gry w sklepach, a i pożyczyć nie miałam od kogo. W dwójkę nie grałam wcale z podobnych powodów. Teraz też nie mam czasu grać, ale przynajmniej się zrehabilituję i odkupię jedynkę (bo skoro przeszłam i mi się podobało to po prostu by mi było głupio przed samą sobą nie kupić gry teraz, kiedy jest już w sklepach dostępna), a dwójka będzie na zapas, żeby mi nie wykupili, czekać na lepsze czasy, czyli pewnie do wakacji ^^. | Cytuj: | | Ocia nie wiem jak w twoim mieście ale we Wrocku w Saturnie już dziś je widziałem. Rany jak bardzo żałowałem, że nie mam pieniędzy... Chciałem odkupić swoje winy. |
Skoczę na dniach do jakiegoś Empiku/Saturna/MediaMarkt i zobaczę ^^. Jak tylko będzie, to biorę, fundusze już przygotowane 
_________________ "You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain"
oceansoul.byethost22.com - czyli świat według Oci. Niezależny Blog Graczy - czyli inne spojrzenie na gry.
|
|
|
| |
|
Ingmar
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 21:31:03 |
|
|
| Orick napisał(a): | | przez najlepsze chyba od czasów P:T i BG2 postaci [Bastilia! Carth Onasi! JOLEE!] |
HK-47. :] Bastila i Carth byli w porządku, ale nie rzucili mnie na kolana. Na Jolee'ego nie starczyło miejsca w drużynie. Wygryzł go droid od tłumaczeń, mój ulubiony NPC. Damn, jego teksty były świetne! A tak poza tym - nie ma jak to zrobić z minusa, wielki plus. Och, ach, wydajemy gry po tylu latach jedynie ze 39 złotych. Gimme break. Raz, że KotORy w ogóle nie powinny być wycofane z dystrybucji, a dwa - 39 zł? WTF? Ta gra wyszła w 2003 roku! 6 lat temu! To nie jest cena za 6-letnią. Toć taniej można Dark Messiaha (2006) kupić. 
_________________ "Czasem nazbiera się tyle brudu, że wydaje się po prostu marnotrawstwem go wyrzucić."
S.J. Lec
|
|
|
| |
|
Oceansoul
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 21:38:09 |
|
|
|
Tylko że przez to, że nie było ich tak długo na półkach, teraz pewnie sporo osób po nie sięgnie, mimo ceny. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale jak jeszcze były dostępne, to za coś koło 100 złotych? Czy były już kiedyś po niższych cenach (w sklepach, nie liczę aukcji, etc.) P.S. Za dobrego erpega, wg ankiety sprzed miesiąca, warto dać i 400, więc co to jest 40 ^^.
|
|
|
| |
|
Ingmar
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 22:06:14 |
|
|
| Oceansoul napisał(a): | | Tylko że przez to, że nie było ich tak długo na półkach, teraz pewnie sporo osób po nie sięgnie, mimo ceny. |
Jasne, tylko że to jest nie fair względem kupujących. Cenę powinien dyktować rynek, a nie producent. A polski rynek PC bardzo szybko tnie ceny i gry 6-letnie wydawane są za 25 zł, a nie 40.  | Cytuj: | | Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale jak jeszcze były dostępne, to za coś koło 100 złotych? Czy były już kiedyś po niższych cenach (w sklepach, nie liczę aukcji, etc.) | http://store.steampowered.com/app/32370/KotOR stoi po 9 euro, czyli ~38 zł. M-A-S-A-K-R-A. Jest tańszy na Steamie, który dostosowuje ceny pod rynek europejski. Dla porównania - premierówka Risena na Steamie kosztuje ~190 zł, w sklepach polskich (^^) - ~120.
S.J. Lec
|
|
|
| |
|
Rubenos
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 22:16:46 |
|
|
W sumie, o ile się orientuję, gry Lucas Arts nigdy na naszym rynku nie należały do tych z tańszej półki. Mimo wszystko cieszę się, że w końcu będę mógł sobie pograć w pierwszą część. 
_________________ Book z nami! - codziennie nowe teksty!
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 30.09.2009, 23:28:27 |
|
|
| Cytuj: | | W sumie, o ile się orientuję, gry Lucas Arts nigdy na naszym rynku nie należały do tych z tańszej półki. |
Zależy jak leży...ja Republic Commando kupiłem za 20 zł ...ale to pewnie dlatego, że Media Markt miało źle cenę przywaloną, bo tydzień później już było za 60zł  No ale mimo wszystko kupiłem to 1,5 roku po premierze czyli nawet to 60 zł wychodziło tanio w zestawieniu z cenami KOTOR. Sądze że to raczej kwestia wydawcy. LEM do nie tak dawna Bloodlines (2004) trzymał w cenie 140 zł.
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 00:36:57 |
|
|
|
Och Ingmar nie psuj nastroju xP Nawiasem mówiąc od ponad roku widzę C&C Red Alert 3 w Empiku i cena wcale nie spadła... Zależy od wydawcy. Ja jestem gotów te 40 złociszy dać za drugą część KorOR'a. Po uzupełnieniu modem przywracającym większość wyciętej zawartości mamy jeden z najlepszych cRPG ostatnich lat. Zdecydowanie wart takiej ceny.
|
|
|
| |
|
Reynevan
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 17:16:14 |
|
|
Jak już o cenach mowa - w Kolporterze w Gliwicach widziałem takie perełki jak C&C Tiberiun Sun za 60 zł  Albo commandos 3 za 50.
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
Za ironią często kryje się nieumiejętność myślenia. - Ghanima, Children of Dune
|
|
|
| |
|
Tallos
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 18:08:14 |
|
|
| Jaquan napisał(a): | | Po uzupełnieniu modem przywracającym większość wyciętej zawartości mamy jeden z najlepszych cRPG ostatnich lat. |
Szczerze powiedziawszy nawet bez tego był świetny, chociaż zbyt łatwy. I widzę, że jesteś wielkim fanem TSL: RC.
_________________ "Im więcej ludzi się ze mną zgadza, tym bardziej czuję, że nie mam racji" "Wiara w samego siebie to religia, w której my sami stajemy się stwórcami"
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 20:44:41 |
|
|
|
Tallos a jak można nie być fanem czegoś co nareszcie daje nam grę niemal taką jaka miała być? Przyznam, że zanim je odkryłem sam uznawałem, że gra jest świetna. Ale i wtedy nieco się rozczarowywałem... Tyle latałem z HK-47 by spróbować złapać jakiegoś HK-50 i wydusić z niego gdzie mają swoją fabrykę. Albo siedziałem godzinę by w końcu otworzyć te <pip> drzwi w bazie militarnej na Tellos. A fanem TSL:RC jestem i będę bo uważam ten mod za kawał dobrej roboty i dowód, że było to do wykonania bez konieczności poświęcenia na to 5 lat. Nawiasem mówiąc udział w jego produkcji brał jeden z najlepszych polskich moderów TSL - Zbyl2.
|
|
|
| |
|
Tallos
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 21:37:10 |
|
|
Co jak co, ale fabryka droidów rzeczywiście kusi. A ten mod otwiera te drzwi w północnym Nar Shaddaa (lokacja z Fassa)? Bo to by się wielce przydało. Mimo wszystko, zdaje mi się, że trwało to więcej niż te kilka miesięcy. http://www.kotor2.pl/forum/viewtopic.php?t=44171Tutaj mamy już wzmiankę, że pracę się toczą, a to post z zeszłorocznego sierpnia. Ale fakt faktem, że wiele rzeczy trwa dużo dłużej niż na chłopski rozum by wypadało (np. wydanie DnD4 po polsku  ) Na marginesie, poprosiłbym o przeniesienie tych kilku postów do tematu o KotOR 2.
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 01.10.2009, 23:25:43 |
|
|
|
|
|
| |
|
Tallos
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 02.10.2009, 07:52:34 |
|
|
|
Ja nie krytykuję tego moda, w żadnym wypadku. Materiału przywróconego jest mnóstwo i nie ma wątpliwości co do tego, że to kupa dobrej roboty.
|
|
|
| |
|
Noth
Szczurołap
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 11.10.2009, 10:15:37 |
|
|
| Noth napisał(a): | Sorry za odkop ale pytanko.
Wie ktoś jak dobrze zainstalować modyfikacje "Brotherhood of Shadow" i grać w nią normalnie ? bo jak włączam grę to jest normalna gra a chciałbym w ową modyfikacje zagrać. |
Ponawiam pytanie, jak ktoś może odpowiedzieć to byłbym wdzięczny, to modyfikacja do KOTOR 1  A wracając do dyskusji, poczytałem trochę o tych modach i jestem zaciekawiony, gdy znajdę czas to któryś pobiorę i sprawdzę co mówią o Revanie ITP w kotorze 2 
_________________ Gram na WoWnexus.
|
|
|
| |
|
Arcen
Trubadur
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 11.10.2009, 16:40:19 |
|
|
Jako, że wolę uniknąć w poście tuzina spoilerów, to będzie trochę krótko. Przeszedłem i muszę zagrać jeszcze raz. A potem jeszcze i jeszcze. Dlaczego? Otóż, fabuła jest FENOMENALNA, postaci powalają (a już w ogóle komentarze Mission na i po Leviathanie), masa questów pobocznych, świetny system walk... te dialogi... ten klimat... cudowne! Jeszcze wracając do postaci - Jolee swoim dziadkowym szaleństwem i historyjkami rozwalał ^^ Aaa, no i oczywiście cudowne questy postaci i dialogi z nimi. Świetne. Moja ulubiona gra, absolutne 10/10 
|
|
|
| |
|
Zak
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 15:47:29 |
|
|
|
Od wczoraj trwa moje drugie podejście, do tej gry. Pierwsze zakończyło się po jakichś 3h. Teraz, mam już przegrane 4x więcej. Gra jest genialna, walka, fabuła, uniwersum Gwiezdnych Wojen, wszystko to pięknie zrobione. Już dawno, żadna gra mnie tak nie wciągnęła.
_________________ This body holding me, Reminding me that I am not alone in, This body makes me feel eternal, All this pain is an illusion.
toolband.pl last.fm
|
|
|
| |
|
Bethezer
Agent
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 22:26:24 |
|
|
|
Cóż, ja też jestem "tuż po" KotOR'ze 1... Jako "użytkownik" Ciemnej Strony Mocy. Ha! Jak się dowiedziałem, kim była moja postać, to mi szczęka opadła. Dosłownie! I choćby za sam ten zabieg brawa dla twórców!
A teraz czas na Jasną Stronę Mocy...
Heh... uwielbiam HK-47. I te jego "wory mięcha" XD... Jego teksty są najlepsze!
_________________ Jestem prawdziwym demonem. Służę i oddaję cześć Pajęczej Królowej. Królowej LOLth! W oczach Boga wszyscy jesteśmy winni... pytaniem jest jedynie czas oraz wymiar kary(...)- Jacek Piekara, "Sługa Boży"
|
|
|
| |
|
Reklama: