|
|
| Autor |
Wiadomość |
napoli1970
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 25.06.2009, 10:22:21 |
|
|
|
Moim ulubionym bogiem jest tempus.
|
|
|
| |
|
tyrael1991
Poszukiwacz przygód
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 07.12.2009, 13:49:22 |
|
|
|
Auril, Shar, Eilistraee, Sehanine Księżycowy Łuk, Selune
_________________ Close The World, Open The Next.
|
|
|
| |
|
Gamling
Trubadur
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 09.12.2009, 21:34:24 |
|
|
Moradin - Ojciec Krasnoludzkich Bóstw... dlaczego? dzięki darze Błogosławieństwa zesłanego na Złote Krasnoludy, który spowodował, iż nasza rasa odradza się na nowo 
_________________ Ziemia zmarznięta, krok wędrowców pęta. Nie zobaczą drogi końca, ani księżyca ani słońca.
|
|
|
| |
|
Skowron
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 09.12.2009, 23:07:08 |
|
|
-Ehlonna, bo to bogini lasu i elfów, -Mystra, bo jest boginią magii (i co tu więcej dodawać...), -czasami Pelor bo fajnie się komponuje z mnichem i lubię słoneczko  EDIT. Jaq, tak miałem wypisane w podręczniku, O.O to w takim razie, nie wiem co myśleć... a Auril??
_________________ ╔══╗ ║╔╗║ ║╚╝╠══╦╦══╦═╗ ║╔╗║╔╗║║║║║╩╣ ╚╝╚╩╝╚╩╩╩╩╩═╝
Ostatnio edytowano Sob 19.12.2009, 15:22:46 przez Skowron, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 12.12.2009, 22:29:58 |
|
|
| Cytuj: | -Ehlonna, bo to bogini lasu i elfów, -Mystra, bo jest boginią magii (i co tu więcej dodawać...), -czasami Pelor bo fajnie się komponuje z mnichem i lubię słoneczko |
Ehlonna jest bóstwem Greyhawk nie FR. Jej rolę w FR spełnia Mielikki. I żadna z tych bogiń nie opiekuje się elfami. Elfy nawet w Grehawku mają jako głównego patrona Corellona Larethiana. Także Pelor nie jest bóstwem Krain. Najbliższym ideologicznie jest dla niego Lathander.
_________________ Jaquan Ther'Geas
|
|
|
| |
|
aranthis
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 29.12.2009, 23:44:06 |
|
|
|
Na Helma i Młot Moradina! Moradin byłby moim najulubienszym bostwem z FR, jednakowoz ze zwie sie tak, a nie Moradrin, co bardziej mnie dzwieczy jak skaly ocierane o sie, to jestem sklonny do napisania petycji do Wizards of the Coast o dodadnie tego jednego 'r'
|
|
|
| |
|
Reklama: