|
|
| Autor |
Wiadomość |
Gomez
Miejscowy szaman
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 17.09.2009, 18:31:36 |
|
|
|
Oglądałem niedawno Kicz Vegas fajna komedia jest się z czego pośmiać polecam.
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 17.09.2009, 18:45:34 |
|
|
|
A nie czasem.. Kac Vegas?
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Gorin
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 17.09.2009, 20:09:28 |
|
|
|
Ja właśnie skończyłem oglądać "Bionicle - Odrodzenie legendy". Zaprawdę powiadam wam: dawno mi się tak przyjemnie nie oglądało żadnego filmu. Animacje najbardziej przykuwają wzrok do monitora. Co nie znaczy oczywiście, że reszta gorsza.
_________________ Nawet gdybym strusiem był Strusiem był Strusiem był To bym piwko, kurde, pił Bym dalej sobie pił
|
|
|
| |
|
Gomez
Miejscowy szaman
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 18.09.2009, 22:15:49 |
|
|
A no racja Kac Vegas mała pomyłeczka 
|
|
|
| |
|
Ali Bourne
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 21.09.2009, 21:07:02 |
|
|
|
Skończyłem teraz oglądać Fighting. Naprawdę warty obejrzenia, gorąco polecam...
_________________ Co to za ponury absurd, żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?
|
|
|
| |
|
Satanus
Agent
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 22.09.2009, 16:43:04 |
|
|
|
Ja właśnie robię sobie repetę filmową... "Martwica Mózgu", ciągle mnie śmieszy...
_________________ Boże, chroń mnie od przyjaciół, z wrogami sobie poradzę ...
|
|
|
| |
|
Shadow of Death
Wróżbita
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 22.09.2009, 20:16:57 |
|
|
|
Ja oglądam sobie właśnie Piłki 1, 2 i 3 za sobą, jeszcze dwie części.
_________________ Nie wszystko jest tym czym się wydaje...
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 29.09.2009, 23:13:20 |
|
|
|
"Surogaci"
Znośne, choć spodziewałem się czegos lepszego. Zdecydowanie niewykorzystany pomysł. Gdyby siadł do tego lepszy scenarzysta i zrobił to lepszy reżyser to mogłoby wyjść coś naprawdę dobrego. A tak wyszedł film "obejrzyj, zapomnij". Sprawnie zrealizowane przeciętniak.
|
|
|
| |
|
Gomez
Miejscowy szaman
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 03.10.2009, 18:43:11 |
|
|
|
ostatnio oglądałem katakumby z Pink myślałem ze bedzię kiszka z taka obsadą ale nawet niezłe to było trzymało w napięciu i zaskakująca końcówka polecam.
|
|
|
| |
|
Tae
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 10.10.2009, 19:52:37 |
|
|
|
Galerianki - ciężka patologia w tym filmie jest pokazana. Warto obejrzeć.
_________________ Fly, on your way, like an eagle, fly as high as the sun, on your way, like an eagle, fly and touch the sun.
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 10.10.2009, 20:11:54 |
|
|
| Cytuj: | | ciężka patologia w tym filmie jest pokazana. Warto obejrzeć. |
Zawsze mnie zastanawiało takie podejście: warto obejrzeć ciężką patologię ?  To już nie ma filmów o czymś wartościowym, ciekawym, zaskakującym ? Z patologią wystarczy mi świadomość że tam jest, nie muszę jej jeszcze w kinie oglądać. 
|
|
|
| |
|
Suiseiseki
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 10.10.2009, 20:14:54 |
|
|
|
Dystrykt 9, awesome
_________________ What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?
|
|
|
| |
|
Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 11.10.2009, 18:58:36 |
|
|
|
9 zawiodłem się spodziewalem się czegoś... innego? nie wiem jakiś strasznie nijaki ten film, treiler był niestety dużo lepszy, również muzyczynie.
Condemned, silnie moralizatorski film dla amerykańskich nastolatków, przez co wybitnie za słaby dla mnie.
_________________ And we're all to blame We've gone too far From pride to shame We're trying so hard We're dying in vain We're hopelessly blissful and blind to all we are We want it all With no sacrifice!!
|
|
|
| |
|
DarkMatter
Poszukiwacz przygód
Dołączył(a): 13.09.2009 Skąd: http://forum.cob.netarteria.pl/index.php Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 11.10.2009, 22:32:51 |
|
|
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 13.10.2009, 23:20:26 |
|
|
'nówki': Dystrykt 9- Film na początku rewelacyjny, cały obóz kosmitów- nagrywany jak w filmie dokumentalnym, albo w blair witchu z kamery, przedstawienie świata i aluzja do apartheidu, rasizmu itd. Przez pierwszą godzinę byłem przekonany że to najlepszy film s-f od czasu Bladerunnera. Tak w 2/3 jak zwykle wszystko zaczyna się psuć, dostajemy typowo Hollywoodzką papkę, całą fabułę szlag trafia itd. Ale ogólnie polecam. Dobry, nietypowy film, z niewykorzystanym potencjałem. Watchmen-strażnicy- Kolejny film Zacka Snydera (300) na podstawie jedynego komiksu który znajduje się na liście 100 najwybitniejszych dzieł literatury. A więc teoretycznie najlepszego komiksu jaki kiedykolwiek powstał. Parę rewelacyjnych ról, całkiem niegłupia fabuła (chociaż strasznie zagmatwana). Film bardzo dobry (chociaż nierówny- niektóre sceny są dość kiczowate), troche w stylu Sin City- według mnie minimalnie od niego lepszy... Niestety odniósł komercyjną porażkę. Miłość Larsa- bardzo dziwny film. http://www.film.org.pl/prace/milosc_larsa.htmlZ pozoru pomysł strasznie dziwaczny, w praktyce całkiem niegłupi, z ciekawym przesłaniem. Świetna rola Goslinga. ** Rumble Fish- zdecydowanie najlepszy ze wszystkich wymienionych. Genialny Mickey Rourke- jeszcze za czasów kiedy był wielkim przystojniakiem, świetny Matt Dillon... w sumie sam nie wiem jak film streścić, bo fabuła jest nietypowa (to tak jakbym chciał streścić Fight Club). Rewelacyjny klimat, muzyka, taki trochę surrealistyczny... polecam, polecam i jeszcze raz polecam  American History X- chyba jedyny film z Edwardem Nortonem którego wcześniej nie widziałem (z tych w miarę znanych). Bardzo dobry, ale nic więcej. Upewniłem się że Norton nie jest wielkim aktorem, rola dobra, ale bez przesady. "Fanatyk" był lepszy, i tamtejsza rola (również nazisty- tyle że jednocześnie żyda, paradoks taki) Ryana Goslinga też. Adwokat Diabła- świetny film (ale na pewno nie wybitny). Genialna rola Pacino, o dziwo Keanu Reeves zagrał całkiem nieźle (z jednej strony mam wrażenie że brakuje mu talentu, a z drugiej że ma coś takiego w osobowości, że tworzy nietypowe, jakby trochę głębsze role). Fajny pomysł, ogólnie polecam, powinien się każdemu spodobać. Prawnik który wygrywa nawet najbardziej beznadziejną sprawę, największych bandytów zmienia na rozprawie w ofiary, a prawdziwe ofiary w ich oprawców, zostaje wynajęty przez właściciela wielkiej firmy prawniczej... który w rzeczywistości jest... Gra- na tym akurat się zawiodłem. Fabuła w pewnym momencie zaczęła się stawać bezsensowna- chociaż prawie od początku wiedziałem jak się skończy. Dobry, ale mi się średnio spodobał. A "Siedem" Finchera było r_e_w_e_l_a_c_y_j_n_e, i miałem wygórowane oczekiwania. Przerwana lekcja muzyki- GENIALNY film, przekonałem się że Angelina Jolie jest świetną aktorką. Dorastająca dziewczyna pod wpływem presji czuje się 'oderwana' od rzeczywistości, ma omamy, i takie tam- zostaje wysłana przez rodzinę do szpitala psychiatryczne. Filmy dziejące sie w psychiatryku (chyba) zawsze dobrze się ogląda, a ten ma też ciekawy przekaz. Ulice Nędzy- według większości ponoć nudny. Pierwszy film Martina Scorsese, pierwsza duża rola Roberta De Niro (który gra rolę drugoplanową- dzięki niej zdobył parę nagród, stał się sławny. I od tej pory prawie zawsze grał w 1 planie) i Harvey Keitela. Świetne dialogi, trochę humoru, mocno szurnięty de niro, typowy dla scorsese montaż, tylko przy trochę mniejszym budżecie. Dla mnie bardzo dobry. Ocean's Eleven- gwiazdorska obsada, dość błyskotliwy, lekki scenariusz, i w miarę zaskakujące zakończenie. Całkiem fajny, chociaż przy "Żądle" albo "Vabank" wypada dosyć biednie moim zdaniem. Prawdziwy Romans- obsada tak samo gwiazdorska jak w filmie powyżej + pierwszy scenariusz Tarantino i reżyseria Tony'ego Scotta. Parę genialnych scen, po prostu po mistrzowsku zagranych- i to głównie w epizodycznych rolach (wiecznie zjarany Pitt, Oldman w roli alfonsa, Hooper tłumaczący Walkenowi-który jest szefem sycylijskiej mafii, że sycylijczycy zostali spłodzeni przez murzynów  , val kilmer w roli elvisa, i masa innych kwiatków). Film bardzo, bardzo nietypowy, polecam. Sporo tych editów, ale co chwilę przypominam sobie kolejny film który 'ostatnio widziałem' 
_________________ Zamieszkać musiałem, Pośród gór w gęstej mgle, Dom mam na nizinach, I wrócić tam chcę, I Ty także powrócisz, Do rodzinnej, swej wsi, Jesteś mym towarzyszem broni, bratem krwi.
Ostatnio edytowano Wto 13.10.2009, 23:36:33 przez coran, łącznie edytowano 4 razy
|
|
|
| |
|
Brandir
Kmieć
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 13.10.2009, 23:22:43 |
|
|
Dziś zaliczyłem maraton z Władcą Pierścieni, wszystkie 3 części obejrzałem za jednym zamachem. Duża micha popcornu, 2 litry coli i cały dzień z Frodo 
_________________ Wystarczy kliknąć
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 13.10.2009, 23:59:44 |
|
|
|
Ja, robot
Przyjemne. Ciekawa wizja, dość zresztą niedaleka od realizacji. Odrobinka humoru. Z całego filmu, to bardzo polubiłem Sony'ego, tego robota ^^
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 14.10.2009, 00:52:09 |
|
|
| Cytuj: | | Ja, robot Przyjemne. |
Zgadzam się. Bałem się, że wyszła z tego jakaś rąbana, a to naprawdę bardzo sympatyczny film akcji/sf jest. O dziwo jednym z mocniejszych puntków jest niegłupi scenariusz. Co prawda z opowiadań/powieści Asimova bierze tylko mgliste pomysły ale wyszła całkiem fajnie opowiedziana historyjka.... i nawet nie specjalnie naiwna.
|
|
|
| |
|
Asmerillion
Mistrz kupiecki
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 16.10.2009, 01:18:40 |
|
|
|
Tyle pochwał do "13 piętra", że w końcu obejrzałem. Powiem krótko: ŁAŁ!!!
...a już 10 lat temu mogłem obejrzeć taki dobry film...
_________________ "To co znajduje się za nami i to co znajduje się przed nami, jest drobnostką w porównaniu z tym, co jest w nas."
- Ralph Waldo Emerson -
|
|
|
| |
|
Erador
Mistrz kupiecki
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 16.10.2009, 11:16:20 |
|
|
Właśnie skończyłem oglądanie "W imię króla" - filmu na podstawie Dungeon Siege. Przynajmniej tak był opisywany, wg. mnie z grą nie miał wiele wspólnego oprócz tego samego świata. Bardzo średnie fantasy. Sceny bitew były, owszem, ciekawe, ale niektóre walki wyglądały tak sztucznie, jak w Power Rangers. Efekty specjalne były całkiem dobre i to one dają dużego plusa dla tego filmu. Szkoda, że nie wykorzystali muzyki z gry. Fabuła... no, nie jest zła, ale łatwo jest się domyślić, co będzie dalej. Generalnie film jest znośny, ale po takiej obsadzie spodziewałem się czegoś lepszego. 
_________________ Nic nie robić, nie mieć zmartwień, Chłodne piwko w cieniu pić. Leżeć w trawie, liczyć chmury, Gołym i wesołym być...
|
|
|
| |
|
Rubenos
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 16.10.2009, 14:10:42 |
|
|
| Cytuj: | | Szkoda, że nie wykorzystali muzyki z gry. |
Ale za to był Blind Guardian na końcu.  | Cytuj: | | Generalnie film jest znośny, ale po takiej obsadzie spodziewałem się czegoś lepszego. |
Biorąc pod uwagę osobę reżysera, nie powinieneś mimo wszystko narzekać.  A ja zakupiłem sobie box filmów Szulkina. Na początek poszedł Golem. W sumie spodziewałem się czegoś troszkę lepszego, ale nie było źle. Przede wszystkim rzuca się w oczy znakomita scenografia, przywołująca na myśl zbliżającą się apokalipsę.
_________________ Book z nami! - codziennie nowe teksty!
|
|
|
| |
|
Reynevan
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 17.10.2009, 23:15:59 |
|
|
|
Dystrykt 9
Po przeczytaniu recek i strzeszczeń spodziewałem się kolejnego "Jestem legendą" czy innej holiłódzkiej nawalanki z masą krwi i bez fabuły. Szczerze się zawiodłem. Zacznijmy od negatywów - widać holywoodzką nutkę, bumy i trzaski, do tego graficy mieli chyba wolną rękę, a w drużynie nie było ani jednego technika lub biologa, bowiem niektóre rzeczy wioną absurdem na 20 lat świetlnych. I, poza kilkoma nieścisłościami, w zasadzie koniec wad. Scenariusz jest średni w dosłownym znaczeniu - ni to mnie ziębi, ni to grzeje przez 95% filmu. Ale sam pomysł zrobienia filmu akcji! w konwencji reportażu jest niezły. Psychika i mentalność krewetek (obcych) też zasługuje na uznanie - mając do dyspozycji broń o ogromnej mocy dają się poniżać, bić, katować i mogą się żywić śmieciami, mieszkając w slumsach rodem z obrzeży meksyku, ale nie zniżą się do jej użycia. Chyba pierwszy raz widzę kosmitów, którzy nie są ludzcy. Szczerze polecam, bo są momenty, w których film łapie za fraki i trzepie widzem o ścianę.
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
Za ironią często kryje się nieumiejętność myślenia. - Ghanima, Children of Dune
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 17.10.2009, 23:55:26 |
|
|
Poza gatunkiem s-f, coś jeszcze łączy Jestem Legendą i 9 Dystrykt. Do połowy rewelacja (tyle że dystrykt lepszy- na początku miałem wrażenie że to film 'z wyższej półki', a cały obóz kosmitów jest metaforą apartheidu, rasizmu itd.), później lipa (dystrykt mimo wszystko wciąż lepszy) + beznadziejna końcówka (w dystrykcie mniej  ). Pomysł fajny, strasznie niewykorzystany potencjał. Ale cóż, kicz+hollywood się sprzedaje. (Dlatego np. tak genialny reżyser jak Christopher Nolan nakręcił taką kiszkę jak Mroczny Rycerz... $$$) I jeszcze coś- poza tym że twórcy 9 Dystryktu zrobili kampanię reklamową przypominającą blair witch (rozstawili masę tabliczek w całych stanach 'humans only', 'strefy 0' itd  ), to jeszcze rozgłosili że reżyserem jest Peter Jackson... a on jest tylko producentem. A i apropo blair witch project- tamtejsza kampania to był dopiero numer. 2/3 znajomych wykłócało się ze mną, że to wszystko prawda, że kaseta z 'filmem' nagranym przez studentów-amatorów została znaleziona w lesie, że twórcy 'filmu' nie żyją, a przyczyna ich zgonu pozostaje nieznana.  Na koniec ciekawostka: http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst ... blair.html
_________________ Zamieszkać musiałem, Pośród gór w gęstej mgle, Dom mam na nizinach, I wrócić tam chcę, I Ty także powrócisz, Do rodzinnej, swej wsi, Jesteś mym towarzyszem broni, bratem krwi.
|
|
|
| |
|
Zak
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 00:40:19 |
|
|
|
No właśnie, Dystrykt 9. Według mnie świetny film. Dawno nie oglądałem tak dobrego. Świetny pomysł i bardzo dobre wykonanie. Klimat naprawdę przyciąga, a i postać głównego bohatera jest niczego sobie. Może jeszcze obcy powinni być bardziej brutalni, przynajmniej co niektórzy.
_________________ This body holding me, Reminding me that I am not alone in, This body makes me feel eternal, All this pain is an illusion.
toolband.pl last.fm
|
|
|
| |
|
Reynevan
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 12:27:22 |
|
|
| Cytuj: | | Może jeszcze obcy powinni być bardziej brutalni, przynajmniej co niektórzy. |
Hehe, właśnie o tym pisałem wyżej - to jest świetne, że powstał choć jeden film, w którym obcy NIE są pod tym względem ludzcy. Zauważ, że np. przy scenach "eksmisji" tylko jeden czy dwóch zareagowało agresywnie, ale nie rzucając się na kogoś, a odpychając! Gdyby ze 20-stu z nich złapało za te ich super bronie to by rozpieprzyli pół Johannesburga zanim MNU i reszta świata zdążyliby choćby pierdnąć.
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
|
|
|
| |
|
Zak
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 12:30:05 |
|
|
Chodziło mi o tego...Christophera? Tego głównego bohatera krewetek. W porównaniu do reszty swojej pobratymców był łagodny jak baranek 
_________________ This body holding me, Reminding me that I am not alone in, This body makes me feel eternal, All this pain is an illusion.
toolband.pl last.fm
|
|
|
| |
|
Reynevan
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 12:38:42 |
|
|
Nie zdradzaj szczegółów. Wiesz, on był swego rodzaju inteligentem pośród nich, zależało mu przede wszystkim na ocaleniu siebie i dziecka, nie na agresji. Krewetki w ogóle nie znały pojęcia agresji i uważam, że te pierwsze, które przyleciały na statku, nie znały go w ogóle! To dopiero ludzie z miasta i czarni ludzie z Dystryktu "nauczyli" je czym jest agresja, przemoc itd. Już sam fakt (mówiła o tym babka w wiadomościach) "nie znają pojęcia własności, jeśli są głodne biorą to co widzą" mówi o nich bardzo wiele - musiały żyć w społeczeństwie, które nie zna kapitalizmu i innych wynalazków by planeta ziemia. Kolejna sprawa: Spoiler:Kiedy już dotarł na statek mógł bez przeszkód rozpieprzyć Johannesburg i pół świata przy okazji, bo ten statek nawet przy "lekkiej" broni strzelałby pewnie pociskami o sile bomby atomowej. A co zrobił? Zostawił Wiktusa i odleciał.
W zasadzie jedynym aktem czystej agresji u krewetek było rozszarpanie tego najemnika, ale tutaj było to chyba uzasadnione - ratowaniem swojego i innych krewetek. |
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 18.10.2009, 12:41:03 |
|
|
|
Ja dalszy ciąg tej dyskusji widzę w odpowiednim do tego temacie, nie tutaj
Obejrzałem wczoraj z nudów Norbida na TVN. Film tak momentami głupi i bezsensowny, że naprawdę zabawny. Niezłe aktorstwo Murphiego, wcielić się w trzy tak różne postaci to jednak coś.
_________________ "-Co Pan sądzi o zachodniej cywilizacji? - Myślę, że byłby to dobry pomysł..."
Mahatma Gandhi
|
|
|
| |
|
Rhey
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 20.10.2009, 01:30:56 |
|
|
|
The Last Boy Scout - fabuła jest cienka jak sik pająka a z każdą kolejną sceną coraz trudniej uwierzyć, że film może stać się bardziej Cliché ale jest Bruce Willis i jest sobą więc da się obejrzeć.
_________________ Forum zwolenników wolności: http://frizona.pl
|
|
|
| |
|
Aerie
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 21.10.2009, 01:16:41 |
|
|
|
Wiedźmin. No urzekł mnie ten film po prostu! Nie wiem, co jest najg... najlepsze w tym filmie. Czy teksty typu (o Ciri) 'w Brokilonie będzie bezpieczna!' (skąd ona w świątyni, nie wnikam), czy beztroskie zupełne przeinaczenie treści, czy zrobienie z Calanthe starej, zrzędliwej baby, czy też owa Calanthe na kolanach. O takich błahostkach jak gumowy smok lub białowłosy wiedźmin z czarnym zarostem już nie wspomnę. Urocze! 10/10!
_________________ Jestem chętna i gotowa!
Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach Zgroza zimowa, ciemne konanie.
|
|
|
| |
|
Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 21.10.2009, 02:39:25 |
|
|
ja jestem skrzywiony ale mi pasował wiedźmin z czarnym zarostem a z białym wyglądałby do dupy ^^ tak wiem wie mże nie powinnen mieć czarneg ozarostu LO i jaskier też mi siepodoał 
_________________ And we're all to blame We've gone too far From pride to shame We're trying so hard We're dying in vain We're hopelessly blissful and blind to all we are We want it all With no sacrifice!!
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 21.10.2009, 03:15:10 |
|
|
|
Jaskier i Wiedźmin byli spoko, reszta nawaliła.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Aerie
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 21.10.2009, 11:43:51 |
|
|
|
A czy ja mówię, że był zły? ^^ Przecież napisałam, że mnie urzekł ten film. ^^
_________________ Jestem chętna i gotowa!
Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach Zgroza zimowa, ciemne konanie.
|
|
|
| |
|
Rhey
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 31.10.2009, 20:36:46 |
|
|
|
Stalker Nie był tym czego oczekiwałem... a raczej nie do końca był tym czego oczekiwałem. Cała otoczka, aktorstwo, ujęcia, dłużyzny, które zbyt przygniatają widza swoją atmosferą by przeszkadzać - wszystko to wyglądało tak jak się spodziewałem jednak bohaterowie i poruszane przez film problemy kompletnie mnie zaskoczyły. Jeśli nie odstrasza kogoś czas trwania 2h i 30min ani nie przeszkadza typowo rosyjskie mędrkowanie to powinien ten film obejrzeć.
|
|
|
| |
|
Tae
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 31.10.2009, 21:43:31 |
|
|
|
"Głośniej od bomb". Typowo polskie kino, bluzg za bluzgiem, ale rozśmieszyć też potrafiło. Film fajny, z tym że strasznie się dłuży, część scen by można spokojnie wywalić.
_________________ Fly, on your way, like an eagle, fly as high as the sun, on your way, like an eagle, fly and touch the sun.
|
|
|
| |
|
Ardeth
Mistrz cechowy
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 31.10.2009, 22:02:34 |
|
|
|
Wyżej była mowa o dłuższych filmach, ja jednak proponuję krótki ok. 38 minutowy film fanowski pt. Polowanie na Golluma. Mnie ta pozycja bardzo zaskoczyła, bo nie wiedziałem, że za tak małe pieniądze można stworzyć coś tak dobrego. Myślę, że mogę polecić obejrzenie chociażby z ciekawości.
_________________ "Wolnym bowiem jest człowiek tylko wtedy, gdy jest samotny"
|
|
|
| |
|
Satanus
Agent
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 04.11.2009, 09:16:55 |
|
|
|
Dorwałem film "Lęk" (tytuł to tylko kolejna porażka tłumaczy) Sama fabuła jak horror w miarę dobra, ale co do pewnej "niespodzianki", którą twórcy zostawili na koniec, to już po drugiej ofierze można się domyślić, że... Nie będę rzucał spoilerami. Film zrealizowany z dobrym montażem do halunów-po-grzybkowych.
_________________ Boże, chroń mnie od przyjaciół, z wrogami sobie poradzę ...
|
|
|
| |
|
Slim Shadow
Szczurołap
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 04.11.2009, 19:14:40 |
|
|
|
Wziąłem dzisiaj na strawienie G.I Joe. Byłem pozytywnie zaskoczony. Film jest eksplodującą bombą naładowaną efektami specjalnymi. Fabuła może nie zachęcić, ponieważ przypomina old sql'owe "znajdź, złap, powstrzymaj", ale całość nadrabiają fantastyczne efekty, co sprawia, że film jest naprawdę dobry.
_________________ A gdy pragnienie wolności owładnie tobą, zrzucisz jarzmo z twej szyi. Rdz 27, 40
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 13.11.2009, 21:39:33 |
|
|
Niskobudżetowy, wyprodukowany przez Ubisoft Assasin's Creed - Lineage. Nie grałem ani w pierwszą część, nie zamierzam póki co w drugą, ale taki filmik krótki fajnie się oglądało Dla zainteresowanych - 1 częśćAkcja toczy się PRZED drugą częścią gry, więc nie będzie spoilerów.
_________________ "Wow, Brazil is big!" George W. Bush
Last fm
|
|
|
| |
|
Alan Wolf
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 13.11.2009, 21:53:50 |
|
|
|
Tenacious D in The Pick Of Destiny
Musical rockowy- komedia ^^ Co więcej mówić? Może tylko to że to najzabawniejszy film jaki w życiu oglądałem...xD
_________________ They will not force us, They will stop degrading us, They will not control us, We will be victorious.
|
|
|
| |
|
Gorin
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 01:10:29 |
|
|
|
Przed chwilą skończyłem oglądać Dystrykr 9. Film był dokładnie tym, czego oczekiwałem. Nietypowa fabuła, nieźli aktorzy i to wszystko nieźle zrealizowane. Czuję się po nim "spełniony" ^^ Barkowało mi ostatnio jakiegoś przyzwoitego filmu. Ten wynagrodził mi te braki.
_________________ Nawet gdybym strusiem był Strusiem był Strusiem był To bym piwko, kurde, pił Bym dalej sobie pił
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 01:28:34 |
|
|
pełna niedociągnięć Oh shit! główny bohater, ten soldat, jest tak drewniany i tak.. ciapowaty, że aż głowa boli. | Cytuj: | | to wszystko nieźle zrealizowane |
A tu się zgodzę, ale tylko jeśli chodzi o pierwszą połowę filmu.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 01:35:05 |
|
|
|
Kroniki Riddicka
Przyjemna bajka. Do tego bardzo ładna wizualnie. Co prawda po Pitch Black, które było klasycznym horrorem sf, spodziewałem się czegoś innego ale nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobało. Fajny, lekki film rozrywkowy w klimacie space fantasy.
|
|
|
| |
|
Suiseiseki
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 01:36:51 |
|
|
| Cytuj: | | jest tak drewniany i tak.. ciapowaty, że aż głowa boli. |
Bo tak ma być, Wikus nie jest komadosem, tylko zwykłym biurowcem. A Copley nawet nei jest aktorem.
_________________ What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?
|
|
|
| |
|
Gorin
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 11:42:35 |
|
|
| Soanseth napisał(a): | pełna niedociągnięć |
Nie powiedziałem że dobra tylko nnie typowa  A to różnica. | Soan napisał(a): | Oh shit! główny bohater, ten soldat, jest tak drewniany i tak.. ciapowaty, że aż głowa boli.
|
Mnie to jego drewniactwo podobało. W pierwszej połowie najbardziej. Gdy koleś z kamerą za nim łaził a on jak najlepiej chciał wypaść 
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 14:23:50 |
|
|
| Cytuj: | | Bo tak ma być, Wikus nie jest komadosem, tylko zwykłym biurowcem. |
I wysyłają biurowców do akcji przesiedlenia krewetek? fail na całego. albo ktoś z kwalifikacjami, albo w ogóle. taka prawda. | Cytuj: | | A Copley nawet nei jest aktorem. |
to co on tam robi? kawę parzy? | Cytuj: | Nie powiedziałem że dobra tylko nnie typowa A to różnica. |
Ja tylko uzupełniłem ;]
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Suiseiseki
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 14:32:31 |
|
|
| Cytuj: | | to co on tam robi? kawę parzy? |
debiutuje.
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 14.11.2009, 16:23:12 |
|
|
9 dystrykt jest średni, ale oryginalny. Na początku - rewelacja. Aluzje do apartheidu, bardzo fajna rola Wikusa, wykonanie kosmitów, przedstawienie obozu, forma reportażu i trochę taki toksyczny klimat.  Przemiana bohatera, 'odwiedziny' w laboratorium, zaprzyjaźnianie się z dwoma obcymi jest ok. No i od 2/3 wszystko zaczyna się chrzanić. Rola wikusa przestaje być ciekawa, (ale to wina scenariusza, aktor zagrał dobrze) film traci całą głębię, zmienia się w pseudo poruszającą - typowo hollywoodzką papkę. Biegną po fluid do laboratorium... rzeźnia. Wracają, porachunki w slumsach, rzeźnia za rzeźnią. Scena jak wikus zaczyna uciekać, potem nagle wraca żeby ratować kosmitę, i jak mówi 'uciekajcie ja ich zatrzymam' kompletnie bezsensowna i głupia. Mimo wszystko film na plus, niewykorzystany potencjał, szkoda. Ale na pewno nie żałuję seansu. p.s. nadprzyrodzone zdolności bohatera można tłumaczyć szybko postępującą przemianą. Po sposobie w jaki strzelał bronią obcych widać że nie jest obyty w sprzęcie wojskowym, a uzbrojenie, i ten śmieszny robocik obcych są sterowane bardziej intuicyjnie. Co nie zmienia faktu że rzeźnicka' część filmu jest głupia.  Copley zagrał bardzo dobrze, ciekaw jestem następnej roli.
|
|
|
| |
|
Erador
Mistrz kupiecki
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 18.11.2009, 22:12:47 |
|
|
Niedawno byłem w kinie na 2012. Cóż mogę powiedzieć? Jedyne co mi przychodzi do głowy to "phi". Fabuła stoi na niskim poziomie. W sumie nie spodziewałem się niczego lepszego, koniec świata to koniec świata. Ale nie było jakoś tragicznie. Efekty specjalne... były, aż za dużo. Momentami (ucieczka samolotem z miasta na przykład) film wyglądał raczej jak gra z dobrą grafiką. Jednak to właśnie efekty są mocną stroną tej produkcji, dla nich samych warto go obejrzeć. No i zakończenie było dla mnie bez sensu. Po takich kataklizmach Ziemia powinna być niemożliwa do zamieszkania przez kilka lat, tymczasem po miesiącu bodajże (nie pamiętam już) wszystko było w porządku. Czasem wydawało się, że film jest jakąś parodią, zwierzęta przyczepione do helikopterów niezmiernie mnie ubawiły, a gdy pokazana była jazda limuzyną po mieście to śmiało się pół sali. Generalnie nie było tak źle, ale spodziewałem się czegoś lepszego. 
_________________ Nic nie robić, nie mieć zmartwień, Chłodne piwko w cieniu pić. Leżeć w trawie, liczyć chmury, Gołym i wesołym być...
|
|
|
| |
|
Rhey
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 19.11.2009, 23:39:21 |
|
|
|
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb Najlepszy film jaki widziałem w tym roku. Nigdy nie sądziłem, że zagłada ludzkości w wojnie atomowej rozśmieszy mnie do tego stopnia.
|
|
|
| |
|
Reklama: