|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:04:53 |
|
|
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:07:04 |
|
|
| Soan napisał(a): | | a w czym Ci ten joystick tak przeszkadza? |
W tym, że w SE są bardzo awaryjne. | Sil napisał(a): | | Zdefiniuj towarisz "telefon muzyczny" to może coś znajdziemy |
Telefon, mający funkcję odtwarzania mp3 na wysokim poziomie :P
_________________ We all fall down.
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:20:47 |
|
|
| Polinick napisał(a): | Telefon, mający funkcję odtwarzania mp3 na wysokim poziomie  |
Rozumiem że chodzi Ci o słuchawki? Jeśli tak to SE nie jest jakimś specjalnym przodownikiem w tej dziedzinie, ilekroć słuchałem muzyki z SE to nie różniła się ona niczym od tej, z mojego fona, a jak były jakieś różnice, to wynikały one tylko z jakości samej MP3. Dlatego na twoim miejscu nie brałbym SE, jeden z powodów sam przytoczyłeś. Zresztą chyba wszyscy tutaj wiedzą, ze nie tknąłbym tej marki kijem przez szmatę  Ale tak na serio to nie patrz na reklamy i hasła "telefon walkman" czy "telefon muzyczny" bo to tylko slogany reklamowe, a prawdą jest że dzisiaj praktycznie każdy telefon z funkcją odtwarzania MP3, odtwarza je bardzo przyzwoicie. Jedyne na co patrz to czy jest slot kart pamięci, bo bez tego, telefon mający odtwarzać muzykę nie zda się na wiele.
_________________ Silmoren Un'Shallah, Królewski Mistrz Broni Trójręcznych
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:25:08 |
|
|
|
Czytałem trochę opinii na temat telefonów określanych muzycznymi i wszyscy zgodnie twierdzą, że SE (właśnie Walkman się kłania, który podobno jest kapitalny) bije na głowę konkurencję, jeśli chodzi o jakość odtwarzania. Ale proszę, skupcie się na prośbie ^^
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:27:10 |
|
|
| Cytuj: | | W tym, że w SE są bardzo awaryjne. |
Nie wydaje mi się. Brat, kumpel jeden i drugi, mają SE i do tej pory nie było żadnych usterek. Oczywiście, jeśli zasypiesz telefon jakimś syfem, to nie licz, że nadal będzie sprawnie działał. Poza tym, SE jako telefony muzyczne, sprawują się chyba najlepiej. Bateria wytrzymuje bardzo długo, a jakoś odtwarzanego dźwięku jest bardzo dobra. Szczerze? ja bym brał SE.
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:31:37 |
|
|
|
No właśnie sporo moich znajomych miało SE z joystickiem i prawie wszystkim po jakimś czasie przestały działać :P Ale co do baterii - fakt, są bardzo wytrzymałe. Ale ten joystick...
|
|
|
| |
|
Magnus
Mistrz kupiecki
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:34:47 |
|
|
Ja miałem SE T630 przez 3 lata i mi joy elegancko zawsze śmigał  I pewnie by jeszcze działał gdybym nie zepsuł tego tela.
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:39:58 |
|
|
| Cytuj: | No właśnie sporo moich znajomych miało SE z joystickiem i prawie wszystkim po jakimś czasie przestały działać |
Bo z telefonem trzeba się obchodzić jak z niemowlakiem. A nie walić nim o ściany i rzucać na stół/biurko. | Cytuj: | | Ale ten joystick... |
Wal ten joystick. Jeśli chodzi o poruszanie się po menu w telefonie itp. to sprawuje się świetnie.
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:42:34 |
|
|
Soan, opinie są podzielone, sam miałem w rękach nieraz SE z rozsypanym joyem, który nie miał więcej jak 2 miesiące. Te joysticki mają dużo wolnego miejsca po bokach, przez które wpada do nich pełno brudu, a bezawaryjnośc zależy od sposobu i ilości użytkowania oraz przenoszenia komórki. Więc co do bezawaryjności to można polemizować w nieskończoność ^^ Ja ze swojej strony mogę polecić któregokolwiek Samsunga z rodziny tych rozsuwanych, gdyż są proste w budowie i funkcjonowaniu jak konstrukcja cepa, sam mechanizm rozsuwania z wiekiem działa tylko lepiej (mój przez 2 lata wyrobił sobie dwie skrajne pozycje, pomiędzy który przeskakuje lepiej niż nówka). Do tego też nienajgorsza jakość muzyki (którą jak już wspomniałem, porównywałem z "muzycznym SE" i nie wychwyciłem różnic), dla dowodu powiem, że dziennie idąc ze szkoły jakieś pół godziny do domu, to słucham MP3, więc używam tej funkcji dość dużo. Co do baterii to wytrzymuje swoje, mimo że Samsungi są powszechnie znane ze słabej oszczędności energii. Do wszystkiego dochodzi też genialny wyświetlacz, który pomimo małej rozdzielczości i 65k kolorów, sprawuje się doskonale przy zdjęciach czy obrazkach. No i oczywiście slot na karty Micro SD, które są tanie jak barszcz, a można je "zadapterować" na wszelkie inne dowolne formaty kart. No i sama komórka też nie jest droga, plus taka np. E250 dostępna jest chyba w każdej sieci w Polsce. | Cytuj: | | Oczywiście, jeśli zasypiesz telefon jakimś syfem, to nie licz, że nadal będzie sprawnie działał. |
Właśnie o to Soan chodzi w komórce, żeby pomimo syfu, działała dalej jak należy 
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:42:48 |
|
|
| Cytuj: | Właśnie o to Soan chodzi w komórce, żeby pomimo syfu, dalej działała dalej jak należy  |
To gdzie wy ludzie łazicie z tym telefonem? po bagnach?
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:45:53 |
|
|
| Silmoren napisał(a): | | Ja ze swojej strony mogę polecić któregokolwiek Samsunga z rodziny tych rozsuwanych, gdyż są proste w budowie i funkcjonowaniu jak konstrukcja cepa, sam mechanizm rozsuwania z wiekiem działa tylko lepiej (mój przez 2 lata wyrobił sobie dwie skrajne pozycje, pomiędzy który przeskakuje lepiej niż nówka). Do tego też nienajgorsza jakość muzyki (którą jak już wspomniałem, porównywałem z "muzycznym SE" i nie wychwyciłem różnic), dla dowodu powiem, że dziennie idąc ze szkoły jakieś pół godziny do domu, to słucham MP3, więc używam tej funkcji dość dużo. |
Mam teraz c300 i faktycznie działa bez zarzutu, ale nie wyobrażam sobie zamić takiej piękności na orkonpego e250 ^^ Poza tym, Sil, jest duża różnica w jakości odtwarzania, może po prostu masz mniej wrażliwe ucho, ale ja czuję różnicę. No i W200 jest ciut tańszy ;) Jakieś inne propozycje?
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 19:46:54 |
|
|
| Cytuj: | Chodziło mi o syf w sofcie, na samej komórce, a nie o brud  |
Tośmy się nie zrozumieli xD
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Innos
Rycerz zakonny
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 21:18:27 |
|
|
Polinick, bierz tego SE W200i, w takich kategoriach cenowych wydaję mi się najlepszy  Można też troszkę więcej wydać i kupić ten model nowszy W610i, takiego miał mój kumpel. Telefon - bajka, a jeden model starszy jakieś "ogromnej" różnicy nie robi. Tylko jeszcze z tym joyem... Ten nowszy W610i ma lepszego, tak więc... Lepiej wydać troszkę więcej z mieć joya, który się nie zepsuje tak szybko, bo jest porządniejszy. Edit: Teraz tak patrzę... Nie wiem czy się opłaca za minimalnie większą jakość odtwarzania i lepszego joya dopłacać aż 600zł xD Tak więc, W200i tak jak mówiłeś.
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 13.10.2008, 21:38:05 |
|
|
|
W610i jest świetny i nie ma joya wcale :P Ale cena odstrasza. Przynajmniej mnie.
|
|
|
| |
|
Innos
Rycerz zakonny
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 14.10.2008, 16:46:37 |
|
|
To jest piękny telefon ale nie dopłacałbym aż 600zł za tylko joya (ok, jego brak ^^) czy minimalną różnicę odtwarzania dźwięku. Co prawda ma także więcej opcji itd. Ale W200i, jeśli chodzi o taki przedział cenowy, wydawałby mi się najlepszy. Edit: Przeszukałem już wszystkie SE z kategorii "W" i jedyny który jest jeszcze dobry w takim przedziale cenowym to Sony Eericsson W350i, praktyczny i dosyć ładnie wyglądający (150zł więcej  )
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 14.10.2008, 18:32:20 |
|
|
|
150zł więcej, to jest podwyżka o 75% :P Obejrzałem wszystkie SE z serii W (bo te mają najlepszą jakość odtwarzania) i poza W200, który osobiście mnie się podoba i W300, który jest okropny ceny sięgają zbyt wysoko. W810i dzisiaj widziałem nawet za 900 zł. A w innym sklepie za 350 :P Oczywiście mowa o fabrycznie nowych telefonach.
Ostatnio edytowano Wto 14.10.2008, 20:09:45 przez Polinick, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
| |
|
Al Funcoot
Agent
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 14.10.2008, 18:55:12 |
|
|
|
Polecam W880i. Świetny telefonik. Mam go jakiś czas i spisuje się świetnie, żadnych problemów z joyem, wszystko pięknie. Jakość muzyki na najwyższym poziomie.
|
|
|
| |
|
Innos
Rycerz zakonny
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 14.10.2008, 20:02:30 |
|
|
sony ericsson W880i powiadasz  Ale Pol da 300zł a ty mu dorzucisz 700zł ^^? Ale... telefonik fajny.
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 18.10.2008, 13:45:45 |
|
|
|
Kupiłem W200i za 220 zł i jakość dźwięku jest naprawdę satysfakcjonująca. Dobry zakup za dobrą cenę, polecam.
|
|
|
| |
|
caGe
Baron
Dołączył(a): 29.01.2008 Skąd: Sępólno Krajeńskie Pochwały: 1 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 18.10.2008, 15:22:45 |
|
|
ja za 1zł kupiłem ostatnio Nokię 6120 classic i też nie narzekam 
_________________ "Siła opierania się pokusom jest miarą charakteru."
|
|
|
| |
|
Aerie
Hrabia
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 11.12.2008, 16:57:15 |
|
|
A ja właśnie kupiłam SE W890i i jest cuudowny. Nawet Simsy ma. 
_________________ Jestem chętna i gotowa!
Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach Zgroza zimowa, ciemne konanie.
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 24.01.2009, 01:41:19 |
|
|
| Polinick napisał(a): | | Kupiłem W200i za 220 zł i jakość dźwięku jest naprawdę satysfakcjonująca. Dobry zakup za dobrą cenę, polecam. |
I znów kupiłem W200, bo zostałem poprzedniego pozbawiony ^^
|
|
|
| |
|
Orick
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 15.05.2009, 21:37:54 |
|
|
|
Czy ktoś się orientuje, czy w Nokiach można zmieniać dźwięk odblokowania klawiatury? Nawet w jakiś przekombinowany sposób?
_________________ - Podobają mi się wszystkie piosenki Sabatonu! - Nic dziwnego, każda jest taka sama.
Last fm
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 15.05.2009, 21:41:02 |
|
|
|
Są programy/sprzęt służące do zmiany całego softu lub wybranych elementów. Poszperaj na forach komórkowych wyjadaczy.
|
|
|
| |
|
Orick
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 15.05.2009, 21:52:40 |
|
|
|
No szukam właśnie czegoś takiego, ale znaleźć nie mogę, mimo pomocy wujka google. Wiadomo, że gdzieś tam w tym oprogramowaniu musi znajdować się coś odpowiedzialnego za ten dźwięk i teoretycznie wystarczy to coś 'podmienić', ale ja nie znam żadnych programów bardziej zaawansowanych w tej kwestii od Nokia PC Suite i wiele nie zdziałam, liczyłem, że może któryś z użytkowników forum się tym bliżej interesuje i poleci jakiś program/poda sposób.
_________________ - Podobają mi się wszystkie piosenki Sabatonu! - Nic dziwnego, każda jest taka sama.
Last fm
|
|
|
| |
|
Insha
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 16.05.2009, 15:23:09 |
|
|
|
Istnieje może jakiś sposób na złamanie hasła karty pamięci do komórki ( dokładnie microSD Kingston ) ? Z nią to było tak - działała w starej Nokii mojej siostry ( 3110c, podaję model, bo wychodzę z założenia, że im więcej informacji, tym lepiej xd ), ale na innych telefonach nie chciała, wkładało się i nic się nie działo. Natomiast teraz włożyłyśmy do mojej też Nokii ( EDIT: 5200, pomyłka XD ) i działa, ale prosi o hasło i właśnie problem w tym, że siostra tego hasła albo nie pamięta, albo nawet nie zna, bo na jej komórce żadnego hasła nie chciała przy wkładaniu. Jak ktoś wie, co zrobić, to byłabym wdzięczna za pomoc, bo nie musiałabym nowej kupować. ;P
_________________ w stresowych sytuacji natłoku jestem jak statek zadokowany w doku.
|
|
|
| |
|
Rey
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 16.05.2009, 16:04:25 |
|
|
|
A masz dostęp do starej komórki siostry/adapter by podłączyć ją do komputera?
Bo trudno będzie złamać hasło nie mogąc podłączyć jej do żadnego urządzenia.
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
Za ironią często kryje się nieumiejętność myślenia. - Ghanima, Children of Dune
|
|
|
| |
|
Insha
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 16.05.2009, 16:14:04 |
|
|
|
Komórki już nie ma, adapter popsuty. Ewentualnie jutro koleżanka siostry może jej przynieść swój. Póki co - jaki masz pomysł, jak już podłączę kartę do kompa ?
_________________ w stresowych sytuacji natłoku jestem jak statek zadokowany w doku.
|
|
|
| |
|
Rey
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 16.05.2009, 16:28:34 |
|
|
Najprostszym sposobem, o ile nie zależy ci na plikach na karcie, jest silny (przy micro to chyba byle jaki starczy) magnes, albo elektromagnes. Pobaw się nim i kartą, a pewniakiem plik z hasłem pójdzie na spacer. I karta ma duże szanse przeżycia - jeśli nic innego nie poskutkuje to jest to całkiem niezły sposób. Jeśli karta zostanie podłączona do komputera, a ten wykryje normalny dysk zewnętrzny - po prostu poszperaj jakie tam są pliki. Wcale bym się nie zdziwił widząc plik txt. "Password" z wpisanym hasłem. Tak to wygląda na pendrive'ie mojego kolegi - windows żąda hasła, a pod linkusem mogę obejrzeć wszystko bez niego  W tym ten plik. I tak zapytam - w googlach szukałaś? Ja znalazłem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1084898.htmlhttp://se-center.info/showthread.php?t=62463 (tutaj już wiadomo dlaczego na innych telefonach nie działa) http://www.haker.com.pl/Haslo-microSD-t43789.html (a tutaj jest pięknie wszystko opisane, najlepiej jak dotąd. I jest niezawodny sposób o którym ja wspomniałem wcześniej) Ban na google - ciężka sprawa. To są 3 z pierwszych 4 wyników.
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
|
|
|
| |
|
Insha
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 16.05.2009, 22:56:16 |
|
|
|
Szukałam i u mnie na pierwszych pozycjach jest zupełnie co innego, więc nie denerwuj mnie tą ironią. ;p
A poza tym - dzięki, jutro napiszę, co z tego wyszło. xd
|
|
|
| |
|
Rey
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 17.05.2009, 11:07:11 |
|
|
Napisałem słowa kluczowe: micro, SD, hasło, nokia Nie wierzysz to sama sprawdź  I nie ma za co.
|
|
|
| |
|
Insha
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 17.05.2009, 15:07:26 |
|
|
|
Te formatowanie czy coś w tym rodzaju nie dało rady, bo poprzez kompa się w ogóle do niej nie można było dostać, jakiś błąd wyskakiwał.
Magnesy mam chyba za słabe, bo oczywiście u mnie w domu nikt nigdy nie pomyślał, żeby kupić porządny magnes, tylko jakieś pierdoły w kształcie rybek. Za pierwszym podejściem nadal było to samo, potem długo jeździłam po karcie tym magnesem i jedyne, co uzyskałam, to to, że jak podłączyłam do kompa i chciałam otworzyć, zawiesił się. xd I tyle, dalej mi siostra nie pozwoliła próbować twierdząc, że nic z tego nie będzie ( kij w oko wszystkim pesymistom, powiadam ).
Dzięki, ale kupię nową.
|
|
|
| |
|
Rey
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 17.05.2009, 15:16:44 |
|
|
A Nokia PC Suite masz? Ściągnij, włóż kartuszkę do Noiki i format. Jeśli nic nie pomoże to jużnia mam pomysłu. A elektromagnes sama możesz zrobić z gwoździa i drutu 
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 03:11:55 |
|
|
|
Za pół roku kończy mi się umowa i zaczynam się rozglądać za nowym telefonem. Od razu odpadają SE. Jestem zwolennikiem Motoroli i byłem nastawiony na E8 bądź V9, ale w oko wpadły mi też dwa modele Samsunga: U800 i Avila. Ma ktoś telefon w stylu Avila? Wygląda na fajną zabawkę, przyjemnie oglądałoby się na takim czymś House'a, ale podejrzewam, że pisanie SMS-ów na tym telefonie jest mordęgą. Ten telefon ma złącze mini-jack? Jakieś sugestie?
|
|
|
| |
|
Rhey
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 07:36:22 |
|
|
| Cytuj: | | Od razu odpadają SE. |
Masz jakieś złe doświadczenia z ich telefonami czy chodzi tylko o niechęć do firmy? SE był jak do tej pory najlepszym telefonem jaki miałem i jest całkiem prawdopodobne, że przy tej firmie pozostanę choć HTC Hero kusi równie bardzo.
_________________ Forum zwolenników wolności: http://frizona.pl
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 12:25:43 |
|
|
| Saiya-jin napisał(a): | | ale w oko wpadły mi też dwa modele Samsunga: U800 i Avila. Ma ktoś telefon w stylu Avila? Wygląda na fajną zabawkę, przyjemnie oglądałoby się na takim czymś House'a, ale podejrzewam, że pisanie SMS-ów na tym telefonie jest mordęgą. Ten telefon ma złącze mini-jack? Jakieś sugestie? |
Mini jack w Samsungu? Raczej mało prawdopodobne, póki co nie miałem w ręce modelu Samsunga z takim złączem, a wedle reklam, mój U900 powinien go mieć. Co do samego telefonu, po tym jakie mój brat zaczyna mieć problemy ze swoim HTC, bardzo zraziłem się i wszystkim odradzam kupowanie tych nowomodnych smartphonów wyposażonych tylko w duży, dotykowy wyświetlacz. Patent udał się iPhonowi, co nie znaczy że inni powinni go kopiować (chociaż pewnie jest kilka udanych kopii). Jeżeli chcesz komórkę, to kupujesz komórke, a nie bajerancki gadżet. Motorolę, bodajże V8, ma moja mama i zawsze kiedy muszę tam coś zrobić, to sie za łeb chwytam. Motorola uwielbia łamać wszelkie standardy i umieszczać różne opcje w najdziwniejszych miejscach (do dzisiaj kilku z nich nie znalazłem, w tym wyłącznika odtwarzacza mp3 _^_), chociaż, jeżeli powiadasz że do tej pory miałeś Motorole, to nie powinieneś mieć tego problemu. Jedynie musze przyznać, ze ta V8 ma znakomitą jakość wykonania (no poza błyszczącą obudową, na której widać każdy palec i brud).
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 13:12:17 |
|
|
Mój pierwszy telefon to była Motka L6, drugi K800i (i dlatego SE odpadają  ). Także z obsługą Motki nie powinienem mieć większych problemów. Brat ma V9 i telefon jest naprawdę fajny. Jak patrzyłem na jutubie, to pisanie na Avila nie wydaje się zbyt wygodne. Zastanawiam się nad nim. Może go wezmę, a jak mi się nie spodoba, to sprzedam na allegro (patrząc na obecne ceny, to za 1 Avilę mogę mieć 2 E8). Szkoda, że nie ma wejścia słuchawkowego.
|
|
|
| |
|
Erador
Alchemik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 13:37:53 |
|
|
Moim pierwszym telefonem była Motorola, nie pamiętam już jaka - napewno stara. I fajna. I wygodna. I twarda. Od kilku lat mam różne Samsungi i z tego co widzę u znajomych/rodziny to one mi najbardziej odpowiadają. Fajne. Wygodne. Twarde. Teraz mam L760 i bardzo dobrze się pisze, zdjęcia jako takie robi, nie narzekam. Co do tych dodatlowych funkcji co to je widzę w tym temacie... nigdy o nich nie słyszałem  Głos poszedł na Samungi 
_________________ Nic nie robić, nie mieć zmartwień, Chłodne piwko w cieniu pić. Leżeć w trawie, liczyć chmury, Gołym i wesołym być...
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 14:23:31 |
|
|
| Cytuj: | | Wygląda na fajną zabawkę, przyjemnie oglądałoby się na takim czymś House'a |
IMO sterowanie przez ekran dotykowy automatycznie wyklucza "przyjemne" oglądanie na nim czegokolwiek. Dotyczy to zarówno telefonów jak i playerów. No chyba że masz zamiar go przecierać po każdym zatrzymaniu/odpaleniu filmu czy zmianie głośności  Weź tańszy i za różnicę cenową sobie jakiegoś sensownego PMP ze średniej półki kup. Jakość filmów i muzyki będziesz miał lepszą,a jak w trakcie oglądania padnie bateria to nie tracisz kontaktu ze światem. Gdyby ten Samsung jeszcze wifi łapał to bym rozumiał ale tak to jest to zwykłe połączenie telefonu z playerem.
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 15:38:46 |
|
|
|
Samsungi mają dobre ekrany. Odtwarzacza muzyki nie potrzebuję, bo mam od tego mp4, natomiast filmy bym sobie pooglądał. Tylko ten samsung chyba nie ma gniazda słuchawkowego, więc lipa. Akurat ta Avila jest tańsza od E8 w play, a można ją sprzedać za więcej $ niż E8.
|
|
|
| |
|
Seldon
Opętany
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 17:40:44 |
|
|
| Cytuj: | | Samsungi mają dobre ekrany. |
Tu nie chodzi o jakość nawet, co o to, że będziesz co chwila maział paluchami po ekranie na którym za chwilę chcesz film obejrzeć. I w dodatku nie ma to nawet specjalnego uzasadnienia, bo to nie jest smartphone, tylko zwykły telefon z fikuśnym sterowaniem. | Cytuj: | | Odtwarzacza muzyki nie potrzebuję, bo mam od tego mp4 |
Jak masz mp4 topo co Ci telefon do oglądania House'a ? 
|
|
|
| |
|
Yeslick
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 17:46:01 |
|
|
Wiesz Sajan, tak w gruncie rzeczy to jak masz MP4, to telefon tak naprawdę tylko do rozmawiania i SMS-owania Ci jest  . Więc tam wyborem się nie martw za bardzo. Ja np. mam Nokię 6125 (o takie coś) i sprawuje się świetnie.
_________________ "Ten, który walczy z potworami, winien uważać, aby nie stać się jednym z nich... Gdy zbyt długo patrzysz w otchłań, otchłań patrzy w Ciebie..."
|
|
|
| |
|
Erador
Alchemik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 17:46:33 |
|
|
Ale telefony z ekranem dotykowym mają zazwyczaj te... no, takie "pisadełka" nie pamiętam jak to się nazywa  No i z tym to trzeba się naprawdę postarać żeby pomazać ekran. Chociaż z drugiej strony dla mnie to to jest niewygodne, bo jakoś słabo działają.
_________________ Nic nie robić, nie mieć zmartwień, Chłodne piwko w cieniu pić. Leżeć w trawie, liczyć chmury, Gołym i wesołym być...
|
|
|
| |
|
Rey
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 17:57:25 |
|
|
Najgorszy SE jakiego miałem w rękach. Ten telefon jest beznadziejny - miałem do wyboru jego, albo dużo tańszego k750i - zgadnijcie co wybrałem i mam do dzisiaj. Przede wszystkim musisz powiedzieć czego od telefonu oczekujesz, bo oglądanie filmów i mini-jack to dosyć mało - przejściówki do większości modeli kosztują grosze i zazwyczaj są w oryginalnym pudełku. Dla mnie ostatnio ładnie wygląda Nokia E51- WiFI, rozsądny wyświetlacz, symbian, dobra bateria i niezła soft - czyli wszystko czego wymagam za niską cenę. Głównie o WiFi mi chodzi, a to jeden tańszych - w dodatku jest wytrzymały, metalowa obudowa robi swoje. Myślałem też o nowych SE - po dłuuugim czasie nicnierobienia i oddawanie pola Nokii SE się ruszyło i nowe serie F, C itd. są świetne - i pod względem budowy i zawartości. Podaj budżet i wymagania, bo inaczej trudno coś doradzić.
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 18:55:59 |
|
|
| Cytuj: | Jak masz mp4 topo co Ci telefon do oglądania House'a ?  |
Bo ten mp4 był kupowany ze względu na jakość muzyki (jedna z najlepszych), natomiast wyświetlanie filmów nie jest jego mocną stroną (stosunkowo mały ekran, kiepskie kąty) | Cytuj: | | Przede wszystkim musisz powiedzieć czego od telefonu oczekujesz, bo oglądanie filmów i mini-jack to dosyć mało - przejściówki do większości modeli kosztują grosze i zazwyczaj są w oryginalnym pudełku. |
I obniżają jakość dźwięku (chociaż filmy i tak nie mają wysokiej jakości, więc przynajmniej taka zaleta, że można podłączyć wygodne słuchawki). | Cytuj: | | Podaj budżet i wymagania, bo inaczej trudno coś doradzić. |
Abonament max 45 (myślę o play, bo mam tam umowę i chcę ją przedłużyć). Telefon max 100-150 zł. | Cytuj: | | Myślałem też o nowych SE - po dłuuugim czasie nicnierobienia i oddawanie pola Nokii SE się ruszyło i nowe serie F, C itd. są świetne - i pod względem budowy i zawartości. |
Mój ojciec ma C702 albo 902 (jak nie on, to współlokator). Mnie po prostu nie leżą SE. Nie podoba mi się ich menu; dla mnie jest mało funkcjonalne. Jedyną rzeczą, którą dobrze robi mój k800i są zdjęcia (ma niezłą lampę, przec co robi je lepsze od wyżej wymienionych modeli).
|
|
|
| |
|
Silmoren
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 19:07:47 |
|
|
| Jarlaxle napisał(a): | Ale telefony z ekranem dotykowym mają zazwyczaj te... no, takie "pisadełka" nie pamiętam jak to się nazywa No i z tym to trzeba się naprawdę postarać żeby pomazać ekran. Chociaż z drugiej strony dla mnie to to jest niewygodne, bo jakoś słabo działają. |
Pobaw się chwilę iPhonem to zrozumiesz czemu ja tak nienawidzę rysików  Jak się spieszysz to zabawa rysikiem jest ostatnią rzeczą, jakiej chcesz, dodatkowo jak zgubisz rysik to musisz kantem paznokcia operować, a to już szczyt szczytów. Plus, jeżeli Sajczan chce dotykowego Samsunga to musi się liczyć z tym, że do niedawna takie Samsungi nie miały w obudowie nawet skrytki na rysik, trzeba go było nosić osobno  (Ale może to już zmienili) Kocham Samsungi za tę ich inność na siłę ^^ Ja tak zachwalam iPhona, ale poza faktem, ze jest on gadżetem, to jest przede wszystkim niedoścignionym wzorem jeśli chodzi o dotykowy ekran, tam nawet pisanie esemesów jest przyjemne, a multi-touch to już kompletna bajka. I za to też kocham swojego U900, bo jego dotykowy panel także bardzo dobrze reaguje na dotyk palca, a nie durnego rysika. Teraz to z ledwością obsługuję komórki bez tego dotykowego panelu ^^
|
|
|
| |
|
Erador
Alchemik
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 19:14:07 |
|
|
| Silmoren napisał(a): | | Pobaw się chwilę iPhonem to zrozumiesz czemu ja tak nienawidzę rysików Jak się spieszysz to zabawa rysikiem jest ostatnią rzeczą, jakiej chcesz, dodatkowo jak zgubisz rysik to musisz kantem paznokcia operować, a to już szczyt szczytów. |
Mój brat ma dotykowego LG i jakoś mu idzie  Fakt, ja nadal nie potrafię w nim przesuwać np. wiadomości w dół, ale skoro on może to jest to możliwe. Kwestia przyzwyczajenia. Wiadomo, przy pisaniu wiadomości lepiej palców używać bo tak to się prędzej ekran porysuje, ale właśnie przy przesuwaniu wiadomości czy oglądaniu dłuższych filmów lepiej używać rysika.
|
|
|
| |
|
Saiya-jin
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 12.08.2009, 19:40:28 |
|
|
Na chwilę obecną mam sporo pozytywnych opinii o Avili, więc waham się pomiędzy tym telefonem a U800. V9 mogę dostać od brata, bo jego umowa kończy się niedługo po mojej, a E8 mogę kupić, jeśli Avila mi się nie spodoba. Dodane: Czw 27.08.2009, 13:29:51Jest też Motorola z logiem Ferrari: http://images.google.pl/images?hl=pl&so ... a=N&tab=wiShar, widzę, że namacałaś się tych telefonów. Co byś poleciła? Avilę czy U800?
|
|
|
| |
|
Shar
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 27.08.2009, 13:54:36 |
|
|
|
Hmm no zależy co wolisz... No Avila ma dotykowy ekran, ale z kolei obudowa jest plastikowa i bardzo łatwo się rysuję, z kolei U800 ma normalne nawigacyjne przyciski ale nadrabia solidną, metalową obudowę. Dalej... Avila - aparat 3,2Mpix z funkcją Smile Shot, brak lampy błyskowej i autofocusu, video QVGA 15fps, odtwarzacz mp3, radio FM z RDS, Bluetooth 2.1 z A2DP, slot kart microSD (z obsługą do 16GB max), brak wyjścia 3,5 mm, obsługiwane formaty video: H.263, H.264, MPEG4 U800 - aparat 3Mpix, dostęp do internetu, radio FM, 1GB pamięci wewnętrznej, slot kart microSD, Bluetooth 2.0. Ponad to Avila ma baterię która pozwoli 3,6h rozmów i 400h czuwania. Jak dla mnie jednak Avila górą.
PS: no ale ono ma tylko logo:D
_________________ My beloved monster and me, we go everywhere together... Hot, Horrible, and in Color. Life is good.
Shar La'Fey
|
|
|
| |
|
Reklama: