|
|
| Autor |
Wiadomość |
natanael24
Przybłęda
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 24.08.2007, 19:39:47 |
|
|
|
witam.
mogłby ktos z was dobrzy ludzie napisać które mody do BG2 są po polsku ewentualnie jakieś spolszczenia albo linki do tych modów bo większość które znajduje są już nieaktualne:/
mam jeszcze pytanie czy the darkest day po angielsku bedzie dzialal na polskiej wersji gry?? jest może jakieś spolszczenie do tego???
z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
| |
|
Joneleth
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Pią 24.08.2007, 21:03:50 |
|
|
|
|
|
| |
|
natanael24
Przybłęda
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 25.08.2007, 12:01:42 |
|
|
Wielkie Wielkie Wielkie Dzięki
A mam jeszcze pytanko, wszystkie mody można instalować razem czy ajkieś się ze sobą "gryzą" lub nie działają na polskiej wersji
PZDR
|
|
|
| |
|
Joneleth
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 25.08.2007, 13:32:52 |
|
|
|
Wszystkie mody działają z polską wersją, ale nie wszystkie mody są ze sobą kompatybilne... Albo działają ze sobą tylko, jeśli zainstaluje się je w odpowiedniej kolejności.
Nie wiem niestety, które mody zamieszczone na tej stronie są kompatybilne z którymi, gdyż z większością nie grałem. Od siebie powiem tylko tyle, że jest tam sporo modów po prostu kiepskich i nie wszystkie są warte uwagi. ^^ Tak więc czystaj uważnie opisy i zastanów się, czy dana modyfikacja Ci odpowiada.
|
|
|
| |
|
Asthariel1992
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.02.2008, 16:46:24 |
|
|
|
Po reinst6alce systemu bede instalował BG + BG2 + mody jakies 3 godziny... I będą ajmowały 8GB (bez BG1) . Ale warto. BGT , TDD , TS , Tactics , Item Upgrade , Ease of Use , DtoSC . Soluafein . I z 10 mniejszych.
_________________ Gramsajt - ja.gram.pl/Asthariel
|
|
|
| |
|
wojjoo
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.02.2008, 17:06:48 |
|
|
|
Polecam do tego SoS, NToSC, TSoBH, Ascension i CTB. Gram z tym wszystkim i paroma innymi, łącznie 13 GB, świetna zabawa na mnustffo godzin.
_________________ mogę pomalować ci dach. albo udzielić korepetycji z matematyki. pozdrawiam.
|
|
|
| |
|
Asthariel1992
Błędny rycerz
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.02.2008, 19:08:54 |
|
|
|
Czy instalując TDD klasy , a nie instalując misji to będą nowe czary? nIe zamierzam grać po raz enty w te same mapy , więc misji nie chcę instalowac.
_________________ Gramsajt - ja.gram.pl/Asthariel
|
|
|
| |
|
Armagedon
Włóczykij
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 01.04.2008, 16:11:09 |
|
|
|
czy ktoś może odnowić linki w tym temacie ? zwłaszcza do TDD nie-weidu czy polonizacji do tegoż...
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 01.04.2008, 16:31:37 |
|
|
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Armagedon
Włóczykij
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 01.04.2008, 20:11:22 |
|
|
dobra jest taki problem: znalazłem spolszczenie z childrens of the baal do TTD oni tam podaja że trzeba użyć TDD weidu v1.11 ale coś jest nie tak... gdy instaluję TDD z instalatora weidu to tylko pyta o samą instalację i dodatkowe klasy... a po instalacji nie ma choćby dodatkowych czarów... a gdy wcześniej instalowałem TDD z pełnoprawnego instalatora (ten 300mb) to wszystkie te rarytasy były (i Jaheria umiala rzucić chromową skórę  ) co trzeba zrobić by spolonizować zaklęcia itp ? samemu i dać łatke Kinskowi ?
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 30.03.2009, 20:26:19 |
|
|
Jak już to Kinskiemu. Ten nick to chyba od nazwiska. Był taki znany aktor kiedyś, Klaus miał na imię. 
_________________ Zamieszkać musiałem, Pośród gór w gęstej mgle, Dom mam na nizinach, I wrócić tam chcę, I Ty także powrócisz, Do rodzinnej, swej wsi, Jesteś mym towarzyszem broni, bratem krwi.
|
|
|
| |
|
Balduran
Lokalny czarownik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 27.04.2009, 16:37:23 |
|
|
A nie Nastasia Kinsky? ;p Ale do rzeczy - chcę sobie pograć w Baldurka po raz kolejny, tak żeby było to zupełnie inna gra, tj. szukam całkowitego konwertera  Co polecacie?
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 27.04.2009, 18:51:20 |
|
|
W sumie to jego córka.^^ http://hrothgar.webd.pl/tawerna/topics1 ... 69.htm#713Kolejność instalowania modów. Ewentualnie zajrzyj na bg2.gram.pl> mody do obu części.  Od siebie mogę polecić: -Baldur's Gate Trilogy- Przenosi fabułę bg1, graficznie, i systemowo do bg2. Czyli zaczynasz w Candlekeep, tyle że możesz zagrać jedną z podklas, na zmienionych umiejętnościach i zaklęciach... Po przejściu jedynki automatycznie zostajesz przeniesiony do bg2. ***{radzę brać wersje powyżej 1.05, inaczej będziemy dostawać exp za pułapki/otwieranie zamków i naukę zaklęć jak w bg2. Czyli po wizycie u Thalantyra mamy.... 9 poziom? Przy starszych wersjach ten bug można też naprawić modem Ding0 Experience Fixer (v6), którym można też zmniejszyć ilość ogólnie otrzymywanego doświadczenia (jeden z komponentów), co się przydaje, bo przy wszystkich modach exp leci z 10x szybciej}*** BALDUR'S GATE I -Jedyny naprawdę duży mod do bg1, NTOTSC, akurat nie przypadł mi do gustu. Niby trochę zwiększony poziom trudności, masa nowych questów, kreatur, npców (paru bardzo przegiętych), ale też duuużo silniejsze przedmioty (zbyt silne moim zdaniem... chociaż w nowszysch wersjach chyba niektóre osłabili). -BG MUSIC (przywraca muzykę, która została przygotowana przez twórców, jest niby nawet w folderze z grą, ale ostatecznie nie została użyta. Dziwne, bo jest miejscami lepsza niż 'oryginał'), -poza tym MAX HP PER LEVEL, UNFINISHED BUSINESS (przywraca do gry nieukończone questy, dialogi itd, bardzo dobry) BALDUR'S GATE II -Do dwójki THE DARKEST DAY, który też nie przypadł mi do gustu. Ponad 80 nowych podklas (dla każdej rasy inne- niektóre z nich są naprawdę świetne), 100 nowych zaklęć, jeszcze więcej przedmiotów, nowi npce, questy, lokacje. Przy tym sporo bugów, niektóre zaklęcia i przedmioty totalnie przegięte, i w ogóle, wydaje się jakiś niedopracowany. -Koniecznie UNFINISHED BUSINESS -Gdybyś chciał grać Zmiennokształtnym, to sprawdź REFINEMENTS http://www.spellholdstudios.net/ie/refinements-BG TACTICS (baaaaardzo zwiększa poziom trudności gry... zmienia większość walk, kreatur, poprawia skrypty, przedmioty... świetny mod  ) Apropo przedmiotów, przykład.^^ http://i130.photobucket.com/albums/p248 ... ldr001.jpg-Dla tych którzy mają dość lochów Irenicusa DUNGEON-BE-GONE (tuż po filmiku pojawia się npc, który po krótkiej rozmowie teleportuje nas na plac promenady Waukeen, dostajemy wszystkie przedmioty i exp z lochów), i TWEAK PACK lub EASE-OF-USE, dla komponentu 'krótsze cut scenki 1&2 rozdziału (trwają kilka sekund) Z tego co pamiętam, można spokojnie grać na wszystkich powyższych modach naraz.  ----------------------------------------------------------------------------------- ICEWIND GATE- podobnie jak w Trilogy, tylko że przenosi fabułę bg2, graficznie i systemowo do Icewind Dale II. Ponoć jest bardzo grywalny, bardzo trudny, i ma sporo bugów. http://www.crpg.rk.edu.pl/w/p/icewind-gate/http://weidu.org/iwg2/
_________________ Zamieszkać musiałem, Pośród gór w gęstej mgle, Dom mam na nizinach, I wrócić tam chcę, I Ty także powrócisz, Do rodzinnej, swej wsi, Jesteś mym towarzyszem broni, bratem krwi.
|
|
|
| |
|
Balduran
Lokalny czarownik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 27.04.2009, 21:13:07 |
|
|
Źle się zrozumieliśmy, ja znam większość modów o których mówisz (no, o TDD tylko słyszałem ale nie grałem). Mi chodzi o to żeby zainstalować moda, który wprowadza całkowicie NOWĄ przygodę do BG II. A do TDD się jakoś nie mogę zabrać - odstraszają mnie te bugi i trudność instalacji o których tyle słyszałem 
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 27.04.2009, 21:40:19 |
|
|
Instalacja jest prosta... bugi nie przeszkadzają w grze... po prostu sprawiają wrażenie że mod jest niedopracowany.^^ Mi w crpgach najbardziej zależy żeby była dobra fabuła i klimat... a ten tdd to zwykła rzeźnia. Argh, no to sprecyzuj pytanie następnym razem. w Icewind Gate grałeś?? Ja bym to nazwał całkowitym konwerterem.  Jak chcesz innej fabuły... nie polecam modów... Nawet mody dodające npców, drobne questy itd... z reguły są dość słabe... Znajdź sobie inną gierkę.  Planescape... Świątynia Pierwotnego Zła, Icewindy i Neverwintery... Z tego systemu.  Pewnie by się jeszcze trochę znalazło. Pamiętam że czytałem o paru takich modach, które nową kampanię wprowadzają... ale z reguły są w fazie testów... Jakoś specjalnie się nimi nie interesowałem, nie mogę znaleźć linków.
|
|
|
| |
|
Balduran
Lokalny czarownik
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 28.04.2009, 12:58:34 |
|
|
|
A ma ktoś linka do tutoriala jak zainstalować TDD + SoS + TS, skąd to ściągnąć i jakie mody można do tego dokładać? Byłbym wdzięczny.
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 28.04.2009, 15:43:51 |
|
|
Ostatnio edytowano Sob 23.05.2009, 19:52:46 przez coran, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
| |
|
Riklaunim
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 28.04.2009, 23:25:40 |
|
|
Prace nad Icewind Gate nie są prowadzone i leży to w fazie beta jak leżało  Dla ciekawskich polecam RPG Dungeon Kit Pack zawierający klasę spellsword będącą w pewnym sensie połączeniem wojownika i czarownika 
_________________ Biblioteka cRPG Riklaunima
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 10.05.2009, 21:20:30 |
|
|
Czy w zwykłym BGII Demogorgon przywołuje sobie świtę w postaci Marilith i Glabrezu? Zawsze 6, jak padają, to sobie znowu przywołuje, czy to 'wina' któregoś z modów - BGT, SoU, TDD albo Tortured Souls?  Bo drania pokonać nie mogę, właśnie przez tę obstawę, która się non - stop regeneruje. Mam już plan wziąć jednego członka grupy, żeby tych 6 glabrezu za nim goniło, a reszta biła Księcia Demonów, no ale kto wie czy to wypali 
_________________ "Wow, Brazil is big!" George W. Bush
Last fm
|
|
|
| |
|
caGe
Baron
Dołączył(a): 29.01.2008 Skąd: Sępólno Krajeńskie Pochwały: 1 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 10.05.2009, 21:37:49 |
|
|
|
Daruj sobie jego ekipę. Demogorgon jest słaby, ale musisz się na nim skupić. Wyłom, dwóch wojaków atakuje z młyńcami i nie ma gościa.
_________________ "Siła opierania się pokusom jest miarą charakteru."
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 10.05.2009, 22:02:04 |
|
|
Mam tylko mojego głównego hero z ulepszonym młyńcem i jeszcze bodajże Auvanisa ze zwykłym Młyńcem. Auvanis demona trafić nawet nie może  Na razie skończyło się na "Średnich obrażeniach", zanim wyjątkowo inteligentne glabrezu - od kiedy wszyscy wrogowie atakują jedną postać? Paręnaście sekund walki i Auvanis i Yoshimo leżą, tego drugiego stracić nie mogę, bo zaraz Kachiko narzeka że nie ma już po co ze mną podróżować, jak Yoshiego nie ma i znika - więc pewnie będę musiał pomyśleć o innej taktyce walki. Właściwie jedyne obrażenia, jakie mu zadaję, to te z 'Kwasowej Kontry', od mojej katany. Coś jest nie tak. Może ma jakieś wyjątkowo uporczywe osłonki, które uniemożliwiają mi ubicie dziada? Już jakoś poradziłem sobie z jego zatrzymaniem czasu i oddechem smoka za pomocą przywołańców, ale ciągle mam wrażenie, że bez modów demuś nie był taki cwany i nie miał swojej obstawy i tylu zaklęć  Może trochę low lvl mam, ale kurczę, chciałbym go pokonać  A co z tą ekipą? Jest ona normalnie, czy jej nie ma?
Last fm
|
|
|
| |
|
caGe
Baron
Dołączył(a): 29.01.2008 Skąd: Sępólno Krajeńskie Pochwały: 1 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 10.05.2009, 22:24:24 |
|
|
|
Normalnie chyba stoją standardowo dwa Marilithy (czy jak to się tam zwie). Demogorgon ma bojowe ochronki, które zdejmie jeden wyłom.
_________________ "Siła opierania się pokusom jest miarą charakteru."
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 19:43:50 |
|
|
Tortured Souls/The Darkest Day (nie wiem który z nich). 1.Przed testami Irka, w Czarowięzach, gdy wysysa duszę bohatera, zostaje zabrany mi ekwipunek. Ktoś wie, gdzie i czy w ogóle można go odzyskać?  2. Sprawa zdjęcia geasu z Yoshimo. Hura, geas zdjęty, Yoshimo zostaje. To koniec? Bo byłem zawiedziony brakiem jakiejkolwiek rozmowy z nim w stylu 'Ty zdrajco, zabiję Cię' i takie tam. Będzie jeszcze jakieś nawiązanie do tego, czy nie? Bo Yoshiego miałem właśnie dla jego questów, ale zawiodło mnie nieco to, że geas z niego zdjęli  A jak już zdjęli, to mogliby chociaż jakąś rozmowę dorzucić  Uch, dobra, wszystko już wiem. Fabuła w TS ssie  Odłączam Kensai/maga i Yoshiego, nie mam w teamie miejsca dla zdrajców, którzy po zdradzie udają, że nic się nie stało 
Last fm
|
|
|
| |
|
Valygar
Magnat
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 19:47:51 |
|
|
Wszystko? Pierwsze też czy nie?  Co do ekwipunku to jeśli dobrze pamiętam, to znajduje się właśnie w sali z Irkiem albo w szafce w pokoju Irka w Czarowięzach - pamiętam, że na pewno go odzyskałem. ;]
|
|
|
| |
|
Riklaunim
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 20:56:38 |
|
|
|
Yoshimo odejdzie przed pojedynkiem finalnym z bodhi i dołączy w saradush w tawernie.
Co do jego zdrady to jest długa rozmowa z Irenicusem w Przytułku, gdzie motyw "zdrady" jest rozwinięty. Geas wymusza pewne zachowanie więc świadomie Yohimo nie jest "zdrajcą", po prostu podlega woli maga, a na Geas "zgodził" się niejako by ratować swoją rodzinę (a w rzeczywistości Irenicus zniewolił obie rodziny). Rozwiązując problem na wyspie przerwany został związany z tą klątwą geas.
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 22:02:04 |
|
|
Co nie zmienia faktu, że pozbyłem się Yoshimo (odłączyłem go podczas snu) i planuję zrobić to samo z Kachiko. TS stanowczo nie przypadł mi do gustu. :/ Ekwipunek się znajduje właśnie w tych pokojach na parterze, gdzie postać 'zapada w sen'. Uff, całe szczęście 
Last fm
|
|
|
| |
|
Riklaunim
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 22:11:44 |
|
|
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 13.05.2009, 22:18:42 |
|
|
Nie, nie było miejsca dla niej  A co, ona chociaż ratuje tego słabiutkiego fabularnie moda? Bo itemy i w ogóle wszystko jest wypaśne (czasem za bardzo... Pierścień z Ulcastera!), ale to, co oni zrobili z Yoshimo, to jest straszne. Yoshimo przedtem to była świetna postać, tajemnicza, z charakterem. Ten mod powinien się nazywać 'emo souls', bo z ciekawej i intrygującej postaci zrobili jakiegoś cukierkowatego ciecia. Sądząc po nazwie, miałem nadzieję, że teraz poznamy jakieś fakty z jego życia, które rzeczywiście uczynią go "tortured soul". Tymczasem mamy marnutkiego questa z masą rozwałk i ckliwym zakończeniem. Nie wspominając o 'miłości' Yoshiego. Tya, fajnie, rozmowa - dwie i Yoshi z Kachiko już by najchętniej zwiali do Kara - Tur, dzieci bawić, gdyby nie geas 
Last fm
|
|
|
| |
|
Sulpice
Poszukiwacz przygód
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 14.05.2009, 15:56:13 |
|
|
|
A czy ktoś mógłby mi pomóc? Mam taki błąd przy instalowaniu prawie każdego moda: error unable to find DIALOG.TLK in dialog.tlk Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co mam robić?;]
|
|
|
| |
|
Valygar
Magnat
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 14.05.2009, 16:16:17 |
|
|
|
czy folder z modem i plik instalacyjny jest w głównym folderze z grą?
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 18:18:02 |
|
|
Pisałem już w pomocy... Upewnij się, że instalator znajduje się w folderze głównym, gdzie też znajduje się dialog.tlk Tak jak tutajŻal... Właśnie gram w Shadow over Soubar. Najbardziej debilny chyba mod ze wszystkich. Pomijając fakt, że cały mod oparty jest na skryptach (a wystarczy że jeden zawiedzie, a już czeka Cię load), na bezsensownych walkach z wrogami liczonymi w dziesiątkach (nie przesadzam), że mamy masę najpotężniejszych artefaktów z podstawowej wersji gry i walka ostatecznym przeciwnikiem, którego nie da się zabić (ma pierścień, który czyni go nieśmiertelnym _._), to mamy całkiem niezłą fabułę. Szkoda tylko, ze ta fabuła i ciekawe questy psują wspomniane wyżej przeze mnie wady. Nikomu nigdy nie polecam Shadow over Soubar. NIGDY.
Last fm
|
|
|
| |
|
Reynevan
Twierdzowy myśliciel
Dołączył(a): 11.06.2007 Skąd: Z Pomroku nad Anauroch. Bez "d". Pochwały: 2 Płeć:
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 19:17:22 |
|
|
| Cytuj: | | którego nie da się zabić (ma pierścień, który czyni go nieśmiertelnym _._) |
To jak go zabijasz? 
_________________ Drow z natury, Zerg z zamiłowania, Potwór z urodzenia i Troll z zawodu.
Za ironią często kryje się nieumiejętność myślenia. - Ghanima, Children of Dune
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 19:51:06 |
|
|
|
Uwięzienie?
Do SoS'a nie doszedłem. Już TDD był tak niedopracowany i nieciekawy, że dałem sobie spokój.^^
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 20:05:50 |
|
|
|
Nie wiem, czy trzeba go zabić. W solucji poleca się słowo mocy: giń, które ponoć na niego działa, gdy zbije się mu życie do 1hp.
Jak się nie będzie dało go zabić, to trudno, nie moja wina, że jest tak sknocony mod. Chociaż questy poboczne są miodne.
A TDD... Główny wątek zaczyna się po pokonaniu Irenicusa, więc dopiero się zobaczy ;]
Last fm
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 20:22:19 |
|
|
A questy poboczne w SoS, na przykład jakie? Żebym mógł tak 'na oko' ocenić. 
|
|
|
| |
|
Orick Raven
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 21:10:14 |
|
|
No jest fajny quest z bójką w karczmie, szukanie szpiega, questy Selence (m.in. obrabowanie Targu Przygód!) do tego cała ta 'wojskowa otoczka', własny oddział potem... Całkiem przyjemne 
Last fm
|
|
|
| |
|
Skowron
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 21:31:01 |
|
|
|
czyli fajne poza tym jednym faktem ze nie zabijesz irka xD
_________________ ╔══╗ ║╔╗║ ║╚╝╠══╦╦══╦═╗ ║╔╗║╔╗║║║║║╩╣ ╚╝╚╩╝╚╩╩╩╩╩═╝
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 23.05.2009, 21:44:03 |
|
|
|
No, brzmi tak w miarę.
|
|
|
| |
|
Riklaunim
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 24.05.2009, 01:04:45 |
|
|
|
Epic Endeaevours są fajne - totalna konwersja (nie ma fabuły Cieni Amn). taka odmiana.
|
|
|
| |
|
coran
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 24.05.2009, 10:00:37 |
|
|
|
A ile trwa ta kampania?^^
|
|
|
| |
|
Riklaunim
Obwoźny handlarz
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 24.05.2009, 13:01:02 |
|
|
|
|
|
| |
|
Shadow of Death
Wróżbita
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 24.05.2009, 13:03:22 |
|
|
|
Chyba warto zagrać, szczególnie finałowa "megabitwa" powinna być fajna
_________________ Nie wszystko jest tym czym się wydaje...
|
|
|
| |
|
duch_eliota
Włóczykij
|
|
Tytuł:
Napisane: Śro 27.05.2009, 10:20:14 |
|
|
|
A ten tzw. "Drizzt mod" - dobry jest? nie da sie jakos zrobic aby działał majac tez zainstalowany TOB? Który mod dopracowany, dobry mod nadaje się do zainstalowania na Toba łącznie?
|
|
|
| |
|
Iselor
Lokalny czarownik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 22.06.2009, 09:18:33 |
|
|
|
Obecnie czekam na tłumaczenie koleżanki moda z Soloufeinem, ale teraz mam takie pytanie: czy ten mod jest kompatybilny z Tronem Bhaala? Bo słyszałem że nie więc jeśli nie będę mógł mieć Soloufeina w Tronie Bhaala to chrzanie...
|
|
|
| |
|
Yennyfer
Kmieć
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 22.06.2009, 09:28:36 |
|
|
| Iselor napisał(a): | | Obecnie czekam na tłumaczenie koleżanki moda z Soloufeinem, ale teraz mam takie pytanie: czy ten mod jest kompatybilny z Tronem Bhaala? Bo słyszałem że nie więc jeśli nie będę mógł mieć Soloufeina w Tronie Bhaala to chrzanie... |
Jak najbardziej kompatybilny, ToB jest nawet wymagany do nie najłatwiejszej walki z Drużyną Zaćmienia.
|
|
|
| |
|
Sulpice
Poszukiwacz przygód
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 28.06.2009, 16:03:20 |
|
|
|
Ja miałbym prośbę - instaluję mod z Xan-em i wszystko gra, ale gdy chce zainstalowac dźwięk, pojawia się:
Error: J. rolling to the previous state Error unix. Unix_error<20 "start", LavasXanA/AudioNew''> Czy ktoś mógłby mi pomóc?;)
|
|
|
| |
|
Mr. Typhoon
Włóczykij
|
|
Tytuł:
Napisane: Sob 15.08.2009, 19:56:49 |
|
|
|
Witam, po zainstalowaniu (wreszcie!) BGT, uruchomieniu, zrobieniu postaci etc. okazało się, że w dialogach polskie znaki zostały zamienione na coś innego. Miał ktoś taki problem? Wiecie, jak sobie z nim poradzić?
|
|
|
| |
|
Jaquan
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Nie 16.08.2009, 17:08:23 |
|
|
|
Zalecam przed instalacją lekturę Readme. Jest tam wyraźnie zaznaczone, że przed zainstalowaniem BGT należy dokonać za pomocą dołączonego tam programu konwersji polskich znaków w Pierwszej części gry. O ile się nie mylę programik ten dołączony do BGT to kzgbg1.exe ale nigdy nazwy nie pamiętałem.
_________________ Jaquan Ther'Geas
|
|
|
| |
|
NoName
Włóczykij
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 10.09.2009, 17:11:24 |
|
|
|
Przez ostatnie 3-4 dni szukam bezskutecznie moda - The Darkest Day - czy któryś z forumowiczów posiada ten dodatek i mógłby go udostępnić lub może ma link do tego pliku?
_________________ Imperare sibi maximum est imperium
|
|
|
| |
|
greegarak
Kmieć
|
|
Tytuł:
Napisane: Czw 10.09.2009, 17:56:05 |