|
|
| Autor |
Wiadomość |
Balduran
Lokalny czarownik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 12:20:06 |
|
|
| Cytuj: | | "...Królowa różu i popu zaczarowała księcia heavy metalu ..." |
Że co? Pan może najpierw dowie się co to Heavy Metal (NIE - Heavy Metal to nie podgatunek Metalu, Heavy Metal to po prostu jego dłuższa nazwa), potem będzie komentował. KK?
|
|
|
| |
|
Gorin
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 13:58:32 |
|
|
|
Z tego co wiem to Heavy metal to jest właśnie podgatunek METALU a nie "dłuższa nazwa" , bo przecież na balck metal nie powiesz " to jest metal a BLACK metal to dłuższa nazwa" bo black juz jest odmianą metalu tak samo jak heavy. Wszystko ma te same korzenie ale różne podgatunki innaczej brzmią. Jeśli sie myle to mnie oświećcie.
_________________ Nawet gdybym strusiem był Strusiem był Strusiem był To bym piwko, kurde, pił Bym dalej sobie pił
|
|
|
| |
|
Danielos von Krausos
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 14:07:54 |
|
|
Heavy metal to podgatunek metalu, ale również nazwa ogólna (dłuższa  ) dla metalu, z tego co wiem.
_________________ Ludzie szukają piękna daleko, często nie zdając sobie sprawy, iż jest ono bliżej, niż im się to wydaje.
Fe.
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 16:47:05 |
|
|
| Cytuj: | ale również nazwa ogólna (dłuższa ) dla metalu, z tego co wiem. |
I don't think so...
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Danielos von Krausos
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:05:54 |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal | Wikipedia napisał(a): | Termin "heavy metal" używany jest w dwóch znaczeniach:
* jako ogólna nazwa całego szeregu stylów muzycznych, wywodzących się z heavy metalu; w tym znaczeniu używana jest również ogólna nazwa metal * oraz jako określenie muzyki granej przez zespoły metalowe w latach 70. i 80. XX wieku; w tym znaczeniu używana jest również nazwa classic metal.
|
Hmm, co prawda wikipedii nie zawsze można ufać, ale czasem jest przydatna...:>
_________________ Ludzie szukają piękna daleko, często nie zdając sobie sprawy, iż jest ono bliżej, niż im się to wydaje.
Fe.
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:37:05 |
|
|
|
Tia.. a Nergal jest księciem heavy metalu..
_________________ People used to think that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Orick
Wszechwiedzący
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:44:22 |
|
|
|
|
|
| |
|
Soanseth
Czarnoksiężnik
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:46:10 |
|
|
|
No właśnie. Więc stwierdzenie, że heavy metal to takie 'ogólne' pojęcie metalu.. nijak ma się do rzeczywistości.
Soanseth Saitale
|
|
|
| |
|
Danielos von Krausos
Pomniejszy szlachcic
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:54:21 |
|
|
Ja raczej też popieram to, iż heavy metal to podgatunek metalu, po prostu tylko przepisałem definicję z wikipedii. 
Fe.
|
|
|
| |
|
Gorin
Wieszcz
|
|
Tytuł:
Napisane: Pon 11.05.2009, 17:59:15 |
|
|
Więc, Balduranie jest 4 do 1 - przegrałeś 
_________________ Nawet gdybym strusiem był Strusiem był Strusiem był To bym piwko, kurde, pił Bym dalej sobie pił
|
|
|
| |
|
Al-Tair
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 15.12.2009, 23:28:22 |
|
|
| Shar, w temacie "Ulubiony gatunek metalu" napisał(a): | | Bo Metallica gra trash metal. | trash - odpadki, śmieci, bubel, tandeta, chała, śmietnik, dziadostwo, nonsens, bzdura thrash - młócić, prać, zbić, chłostać, lać, bić Źródło: Ling.plNie ma czegoś takiego jak "trash metal", jest tylko T H R A S H metal, pisane przez T H. Chociaż do takiego np. St. Anger Metalliki określenie "trash metal" ("śmieć metal") pasuje idealnie :P
_________________ Spójrz w gwiazdy! Wznieś twarz ku niebu! Patrz na ten lud ognisty, w przestworzach osiadły! Na ich miasta świetlane, twierdz okrąg rozległy!
First and Last and Always.fm
|
|
|
| |
|
Shar
Baron
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 15.12.2009, 23:37:22 |
|
|
| Al-Tair napisał(a): | | Shar, w temacie "Ulubiony gatunek metalu" napisał(a): | | Bo Metallica gra trash metal. |
trash - odpadki, śmieci, bubel, tandeta, chała, śmietnik, dziadostwo, nonsens, bzdura
thrash - młócić, prać, zbić, chłostać, lać, bić
Źródło: Ling.pl
Nie ma czegoś takiego jak "trash metal", jest tylko T H R A S H metal, pisane przez T H. Chociaż do takiego np. St. Anger Metalliki określenie "trash metal" ("śmieć metal") pasuje idealnie  |
Wiem, literówka;p (zresztą już poprawiona) Swoją drogą co do St. Anger to się zgodzę.
_________________ My beloved monster and me, we go everywhere together... Hot, Horrible, and in Color. Life is good.
Shar La'Fey
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 15.12.2009, 23:44:00 |
|
|
|
Wyrażę sobie swoje zdanie, ot. Metal jest za bardzo na jedno kopyto, żeby się nim bliżej zainteresować. Wiem co mówię, przysłuchiwałem się dogłębnie.
_________________ We all fall down.
|
|
|
| |
|
Al-Tair
Nadworny bard
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 15.12.2009, 23:48:20 |
|
|
|
Widać niewystarczająco dogłębnie :P Metal nie jest wprawdzie tak zróżnicowany jak muzyka elektroniczna, ale mówienie o nim, że jest na jedno kopyto, to gruba przesada.
_________________ Spójrz w gwiazdy! Wznieś twarz ku niebu! Patrz na ten lud ognisty, w przestworzach osiadły! Na ich miasta świetlane, twierdz okrąg rozległy!
First and Last and Always.fm
|
|
|
| |
|
Polinick
Twierdzowy myśliciel
|
|
Tytuł:
Napisane: Wto 15.12.2009, 23:50:02 |
|
|
|
Mając skrajny zachód w jednej ręce i nierealnie odległy wschód na drugiej, nie widzę przeszkód.
_________________ We all fall down.
|
|
|
| |
|
Reklama: