Witaj

·  Zarejestruj
 ·  Zaloguj 

• Zaloguj
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 22:28:29

Myślę, że przyda się wątek w rubryce "Inne gry" o grach konsolowych.
Bo przecież mimo, że nie są to produkty na PC to ciągle są grami.

A w najbliższym czasie będziemy mieli wysyp bardzo ciekawie zapowiadających się produktów:
-TEEKEN 6
-Uncharted 2
-GoW 3
-hEAVY Rain
-Grand Turismo 5

no i wiele produktów multiplatformowych takich jak AC2 czy FIFA, która na konosle jest ostatnio o wiele lepsza niż wersja pecetowa.

Gracie więc w jakieś gry na PS3 (ewentualnie XBOXsie czy PSP)?
Jeśli tak to zapraszam do kontynuowania tematu i dyskusji.

http://polski-futbol.blog.pl/

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 22:37:25

jako posiadasz 14 gier na ps3 i samego ps 3 jestem heppi z nabytku

co do gier które wymieniłeś to nienawidze tekkena i GT5 gow będzie wielki ucnhater to świetny indiana jones w noej wersjy a heaby rain to coś na co czekam od dawien dawna

osobiście mam gry
Batman
Killzone
Infemaus( szczególnie polecam, moje top 3 obok tormenta i vampira)
Haze
Soulcalibur 4
rise of argonauts
overlord
Star wars force unleashed
The Darknes
MGS 4
Dead space
Saints row 2
Prototype
red faction
gta4
Litle big planet

wszystkei te gry moge ze spokojem polecić
We're trying so hard
We're dying in vain
We're hopelessly blissful and blind
to all we are
We want it all With no sacrifice!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  
Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 22:50:11

Cóż ja mam obecnie:
-Uncharted
-Resident Evil 5
-Killzone 2
-Call of Juaraz Bound in Blood
-Resistance 2
-FIFA 09
-NBA 09
-GTA IV
-Fight Night Round 4

i muszę powiedzieć, że każda z tych gier trzyma poziom.

Na najbliższe miesiące zaplanowałem kilka nowych tytułów

-FIFA 10
-Uncharted 2:Among Thieves
-TEKKEN 6
-Assasin's Creed 2
-Dragon Age:Orgins
-Max Payne 3

Nie wiem czy uda się wydać Maxa w tym roku ale jeśli nie to i tak będzie w co grać.
Ogólnie konsole mają taką zaletę, że wychodzi naprawdę mało nieudanych czy średnich produkcji.
Poziom gier na konsole jest średnio dużo wyższy niż tych PCtowych.
Ale jednak na PC gra się tez w trochę inne gatunki (standardowe RPG, przygodówki point and click, managery) a konsole to co innego (strzelanki, wyścigi, sportówki, survival horrory).

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Pochwały: 1
Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 23:13:26

Cóż, z takich gier konsolowych, na które niecierpliwie czekam obgryzając paznokcie to angielska wersja Pokemon Soul Silver (wreszcie remake mojej najukochańszej części) no i oczywiście Golden Sun DS, na którego pewnikiem jeszcze troche poczekam.

Ingmar
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 23:19:52

Na co głównie czekam? Na wspomniane już Pokemon Soul Silver, Final Fantasy XIII i oczywiście Dante's Inferno. Niech się schowa trzeci God of War. ;] Będzie bardziej kontrowersyjne, epickie i świeże. Tłuczenie mitologicznego paskudztwa już mnie nieco znużyło.

Poza tym multiplatformówki dzielone z PieCem - Dragon Age, Mass Effect 2, Alpha Protocol, Risen, Deus Ex 3.

S.J. Lec

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 23:24:28

Nowy Wiedźmin ma wyjść już na wszystkie platformy i jeśli coś takiego wyjdzie w przyszłym roku to chyba skuszę się najpierw właśnie na wersję PS3.
Chociaż na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie sterowania czymś innym niż myszą.

Ma wyjść w przyszłym roku też następna polska gra na PS3.
Nie pamiętam tytułu ale Inkwizytor coś tam.
Taki cRPG niby co mi wygląda raczej na hack and slasha.

Ogólnie Fallout 3 wyszedł na konsole jak dla mnie lepiej niż na PC.

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Czw 17.09.2009, 23:52:42

Cóż, ja się długie lata broniłam przed konsolami jak tylko mogłam, ale wyszło, jak wyszło, i zostałam posiadaczką PS3 jakoś kilka miesięcy temu. Właściwie nie korzystam z niej zbyt często w celu pogrania, bo zwyczajnie już nie mam kiedy tego robić, a na PC tyle gier w kolejce czeka (i co gorsza, leży na półce), że mają u mnie priorytet.
Tak więc jedynym produktem, jakim się bawię na konsoli, jest Star Wars: The Force Unleashed, i póki co kompletnie nie żałuję ani minuty spędzonej z tą grą. Czytałam wiele umiarkowanie pozytywnych recenzji, ale ja w stosunku do tej gry nie potrafię być obiektywna - to w końcu Gwiezdne Wojny, które uwielbiam, a i zarówno sam gameplay, jak i fabuła są jak dla mnie rewelacyjne i koniec ^^. (oczywiście, wersję na PC, kiedy wreszcie wyjdzie, też zamierzam kupić i przejść jeszcze raz, a co ^^)
Jeśli chodzi o perspektywy, to zamierzam przesiąść się stopniowo na konsolę ze wszelkimi grami zręcznościowymi/akcji. Tak więc na liście zakupów są: najnowszy Prince of Persia, Batman: Arkham Asylum, Assassin's Creed 2, i pewnie jeszcze kilka innych. Wrażenia audiowizualne są nieporównywalnie lepsze, nawet w stosunku do komputera, który ciągnie wszystko płynnie na najwyższych ustawieniach. No i już przywykłam do pada ^^.

oceansoul.byethost22.com - czyli świat według Oci.
Niezależny Blog Graczy - czyli inne spojrzenie na gry.

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 00:05:47

Batman mi się akurat nie spodobał.
Pograłem trochę w demo i na pewno tego nie kupię.

Zresztą od przyszłego miesiąca tak do marca wyjdą w każdym miesiącu tak dobre tytuły, że zaczyna się chyba najlepszy okres dla posiadaczy PS3.

Szkoda, że w Polsce gry na konsole są marginalizowane.
Na Zachodzie jednak sprawa wygląda całkiem inaczej.

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 07:45:26

Jeste mzaskoczony ilością ps3 na naszym forum ;D Miło.
No cóż ja póki co gram wsobie w batmana na ps3 i ejst to moim zdaniem wersja najlepsza z uwagi na misje jokera.
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Orish
Władca Twierdzy
Władca Twierdzy

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 14:37:32

A ja żadnej konsoli nie mam i nie będę miał :P Na PC mogę przynajmniej udawać, że coś pracuję, na konsoli takiego komfortu nie ma xP Poza tym ze względów ideologicznych, są po prostu pewne typy gier, które na konsole się nie nadają.

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Pią 18.09.2009, 14:43:38

Ja bym sobie może kupił, bo tam przynajmniej wszystko działa, ale wątpię, aby takie Diablo III było na konsolę. Jest też kilka fajnych gier konsolowych, których nie ma na kompa, np. God of War, ale chyba jednak więcej takich, które lubię jest na kompa.

Gorin
Wieszcz
Wieszcz

Pochwały: 5
Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 14:58:11

A ja po PGA będę sobie odkładał na xkloca :) Za 180 ostatnio widziałem :D
Jest parę tytulów, w które z chęcią pograłbym z padem w ręce. Np. ww. Overlord. Na PC nie podszedł mi, ponieważ nie odpowiadało mi sterowanie. Albo taki AC2. Nie wiem czy mi pójdzie na piecyku, więc wole się zaopatrzyć w konsolkę.

To bym piwko, kurde, pił
Bym dalej sobie pił

Suiseiseki
Baron
Baron

Pochwały: 7
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 15:24:22

Xboxa mam, ponieważ na PS3 miałbym Uncharted i MGS4. I straciłbym wszystko, co ma xbox. I miałbym niewygodnie małego i lekkiego pada.

I nie wiem, w co gram, straciłem zapał.
What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?

Zak
Wieszcz
Wieszcz

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 16:51:05

Ja od chyba 6 lat mam PS2. Na "chlebak" mnie niestety nie stać.

Z najbardziej oczekiwanych gier na PS3 to:
FF XIII (Versus i Agito również)
GoW III
Tekken 6
no i Dragon Age

Co do PS2 to posiadam naprawdę sporo płyt, nie będę wszystkich wymieniał. Jeżeli ktoś szuka czegoś konkretnego to mogę polecić ;)
All this pain is an illusion.

toolband.pl
last.fm

Ali Bourne
Błędny rycerz
Błędny rycerz

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 20:17:47

Ja mam PS3 a gier na razie mało:

1) Assassin's Creed
2) GT IV
3) Call of Duty IV: Modern Warfare
4) Prince of Persia

Drogie są gierki na playstation więc staram wyłapywać te najlepsze. W tym roku czekam tylko na AC2, ale możliwe, że jeszcze jakaś wpadnie mi w oko

Ingmar
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:12:10

Ali Bourne napisał(a):
Drogie są gierki na playstation więc staram wyłapywać te najlepsze.

Allegro.pl ;)

Standardowa cena w 9 miesięcy od daty wydania to 30-60 zł. Drogie gry na konsole to mit. Trzeba umieć kupować. No, chyba że ktoś musi mieć super-mega-wypas kolekcjonerskie wydanie premierowe.

Orish napisał(a):
Poza tym ze względów ideologicznych, są po prostu pewne typy gier, które na konsole się nie nadają.

Jasne, ale jest też masa gier, które nie nadają się na PC. Przede wszystkim cały dział gier imprezowych - rytmiczne, karaoke, bijatyki i zręcznościówki.

S.J. Lec

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:18:03

Cytuj:
Jasne, ale jest też masa gier, które nie nadają się na PC. Przede wszystkim cały dział gier imprezowych - rytmiczne, karaoke, bijatyki i zręcznościówki.

A dlaczego nie? Pad można podłączyć też pod komputer. A ja, pomimo braku pada, bardzo miło wspominam np. Virtua Fighter 2.
W Prince of Persia też grało się całkiem przyjemnie.

Orish
Władca Twierdzy
Władca Twierdzy

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:20:13

Cytuj:

Czyli nic godnego uwagi :P

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:27:48

W God of War bym sobie zagrał. Gra na pełnym wypasie. Była też taka gierka, w której zabijało się gigantyczne potwory, ale nie pamiętam nazwy.

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:34:13

Saiya-jin napisał(a):
Była też taka gierka, w której zabijało się gigantyczne potwory, ale nie pamiętam nazwy.

Shadow of the Collosus?

Tak ogólnie to jestem przeciwnikiem konsol pokroju Xbox i PlayStation, nie mają one dla mnie sensu bytu, bo wszystko, co nawet jest exclusivem na nie, można bez większych problemów zaadoptować na PC. Jedynymi konsolami, jakie uznaje za sensowne są handheldy i Wii. Handheldy z tego prostego powodu, że są tym, co ja uznaje za konsole, można je zabrać wszędzie bez większego problemu, od stania na półce i łapania kurzu ja mam kompa, a nie jakiś bliżej nieokreślony kloc obok telewizora. Tej z kolei definicji wymyka się Wii, które zmieniło zasady grania w gry i stworzyło nowy wymiar grywalności i po prostu czystej zabawy.

Ingmar
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 22:50:18

Saiya-jin napisał(a):
A dlaczego nie? Pad można podłączyć też pod komputer. A ja, pomimo braku pada, bardzo miło wspominam np. Virtua Fighter 2.
W Prince of Persia też grało się całkiem przyjemnie.

Jasne, ale nie znam zbyt wielu osób, które mają więcej niż jeden pad do PC. Na konsolach dwa to standard.

Sil napisał(a):
Tak ogólnie to jestem przeciwnikiem konsol pokroju Xbox i PlayStation, nie mają one dla mnie sensu bytu,

Mniemam, że w Twoim porządku wszechświata sensu bytu nie mają również takie pojęcia, jak "wygoda", "prostota" i "przystępność".

S.J. Lec

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pią 18.09.2009, 23:23:02

Ingmar napisał(a):
Mniemam, że w Twoim porządku wszechświata sensu bytu nie mają również takie pojęcia, jak "wygoda", "prostota" i "przystępność".

Jaka wygoda? Jaka prostota? Jaka przystępność?

Siedzenie przy konsoli jest równie wygodne, co przy kompie, czyli nijak.
Przez prostotę pewnie rozumiesz brak konieczności instalowania gier, po prostu wsadzasz płytę i odpalasz. Okej, ale co z tego? Naprawdę nie znam ludzi, którzy by nie potrafili obsługiwać kompa tak, żeby nie mogli grać. Ja się tego nauczyłem jak moja głowa miała do ziemi bliżej niż dzisiaj moje kolana, mój kuzyn nie potrafi zrobić nic innego na kompie i w końcu moja mama się tego nauczyła (!). Mit prostoty konsol
Przystępność? Okej, ale jeśli przyjmiemy, że konsol nie trzeba co chwila upgradować. Poza tym to na same minusy.

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Pią 18.09.2009, 23:53:53

Cytuj:
konsol nie trzeba co chwila upgradować

Ale chyba musisz przyznać, że to całkiem sporo.

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 00:00:27

W stosunku do tego, co można na nich robić? Nie

Znaczy się, ten punkt też zależy od punktu widzenia, ja na ten przykład mam kompa sprzed 5-6 lat, żadna nowa gra na nim nie rusza i jedyną produkcją, która mnie skłania do powolnego myślenia nad upgradem, jest Diablo 3. Oczywiście to czasem boli, jak widze takie tytuły jak Prince of Persia (ten nowy, trylogia mi chodzi) czy Dragon Age, to troche daremnie się czuję ,ale nie jestem maniakiem, przeżyję.

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Sob 19.09.2009, 00:21:34

Cytuj:
Znaczy się, ten punkt też zależy od punktu widzenia, ja na ten przykład mam kompa sprzed 5-6 lat

Witam w klubie. Mój to co prawda dwuletni laptop z dolnej półki cenowej, ale taki laptot = 4-5 letni komp stacjonarny.

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 01:05:33

Mój komp w zeszłym miesiącu dobił do 3 roku użytku i coraz mniej gier będzie na niego chodzić.
A na konsoli mam pewność, że przez najbliższe 5 lat wszystko pójdzie na 100% a co dalej to czas pokaże.
Zresztą nie zakładałem tego tematu żeby znowu wszczynać ogolnonarodową debatę "co lepsze PC czy konsola" a o podzielenie się wrażeniami z gier konsolowych :)

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 09:22:01

Silmoren napisał(a):
Tak ogólnie to jestem przeciwnikiem konsol pokroju Xbox i PlayStation, nie mają one dla mnie sensu bytu, bo wszystko, co nawet jest exclusivem na nie, można bez większych problemów zaadoptować na PC.

Co neiznaczy że jest adoptowane. i raczej z trudem w 2002 i 3cim roku ciągle się mówiło o fatalne konsolizacji.

Silmoren napisał(a):
Jedynymi konsolami, jakie uznaje za sensowne są handheldy i Wii. Handheldy z tego prostego powodu, że są tym, co ja uznaje za konsole, można je zabrać wszędzie bez większego problemu,

Akurat tutaj siez tboą też neizgodze, z moejgo doświadczenia z psp i paroma innym izabaweczkami wynika jasno, że najlepiej w to się gra w domu z ładowarką w pobliżu.
Silmoren napisał(a):
od stania na półce i łapania kurzu ja mam kompa, a nie jakiś bliżej nieokreślony kloc obok telewizora. Tej z kolei definicji wymyka się Wii, które zmieniło zasady grania w gry i stworzyło nowy wymiar grywalności i po prostu czystej zabawy.

to zapewne wyjasnia czemu najlepsze gry na wii korzystają z tej wewnętrznej opcji w stopni minimalnym, a najpopularniejsza ggra jest wii fit który akurat jest dużo gorszy niż wyjście na siłke ^^

Silmoren napisał(a):
Znaczy się, ten punkt też zależy od punktu widzenia, ja na ten przykład mam kompa sprzed 5-6 lat, żadna nowa gra na nim nie rusza i jedyną produkcją, która mnie skłania do powolnego myślenia nad upgradem, jest Diablo 3. Oczywiście to czasem boli, jak widze takie tytuły jak Prince of Persia (ten nowy, trylogia mi chodzi) czy Dragon Age, to troche daremnie się czuję ,ale nie jestem maniakiem, przeżyję.

innymy słowy neichcesz grać w nowe gry.

mam niejasne wrażenie że do swojej niechęci i/lub braku pieniędzy dopisujesz ideologie że konsole są beeee ^^

jeszcze słówko co do wygody
p[rzez ostatnie 2 lata, z uwagi na rzadsze korzystanie z pieca coraz rzadziej natymak się na błedy w grach, na wywalanie do pulpitu. Generalnie jestem człowiekiem którego nei bawi co tydzień sciągać nowe stery, OC kart graficznych, sciągania miliona patchy (btw empire total war juz chodzi?) itak dalej. co z tego że mogę jak nie chce? to jest wkurzające by nie powiedziec wkurwia**** niedougodnienie, i nich mi nikt nie pieprzy że kwestia gustu. I prosze nie wyskakujcie też z tym że ło jezus maria bo pcetów jest 9999999999999 modeli. mam to w nosie, jako klient interesuje mnie tylko efekt, a nie przyczyna zaistnienia efektu

co do moich problemów na ps2 i ps3 które w sumie mam już osiem raz. to 2 razy mi się gta vice city zacieło na amen jak już zajechałem prawie na śmierć płytkę. więcej problemów nigdy nie było i wątpie by miało być
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Suiseiseki
Baron
Baron

Pochwały: 7
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 11:41:05

Cytuj:
z moejgo doświadczenia z psp i paroma innym izabaweczkami wynika jasno, że najlepiej w to się gra w domu z ładowarką w pobliżu.

Bo wiesz, to jest psp. Czyli dokładnie to samo, co Każda Inna Konsola, na mniejszym ekraniku, i wyczerpująca się w 3 godziny.

Cytuj:
wii fit

Gorszy, ale też działa. Częściowo. I nie wymaga nieziemskiego wysiłku na siłce.
Cytuj:
Siedzenie przy konsoli jest równie wygodne, co przy kompie, czyli nijak.

Nie garbisz się. :3 Poza tym, pad jest wygodniejszy niż klawiatura.
Cytuj:
Cytuj:

Czyli nic godnego uwagi :P

ur rong.

I. Na pc nei ma bijatyk.
What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 11:57:14

Z doświadczenia wiem, że gra na konsoli w TEKKENa przyciąga wszystkich.
Czy to na stacjonarnym sprzęcie w domo czy też na PSP w szkole czy wakacjach. (oczywiście najlepiej wtedy mieć też znajomego z PSP).
I to niezależnie od płci. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z grą, w którą grały niemal wszystkie znane mi dziewczyny, ale Tekken Dark Resurection przyniesiony do szkoły sprostał temu wymaganiu.
Więc można mówić, ze bijatyki są głupie. Ja tego nie kwestionuję.
Uważam też, że samemu grac w Tekkena to można 2-3 godziny i gra ląduje w piachu.
Ale jak się ma przy sobie znajomych to chyba taki typ gier daje największą frajdę :D

Zak
Wieszcz
Wieszcz

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 12:04:23

Na jednego nigdy nie mogłem pograć w Tekkena więcej niż godzinę. No chyba, że w piątce u Kinga uczyłem się ostatniego łamania, co zajęło mi trochę więcej. Za to gra w kilka osób, to jest dopiero coś, a zasada "przegrany oddaje pada" daje jeszcze większą motywację do gry :D

toolband.pl
last.fm

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 12:28:02

Loki Lyesmyth napisał(a):
Akurat tutaj siez tboą też neizgodze, z moejgo doświadczenia z psp i paroma innym izabaweczkami wynika jasno, że najlepiej w to się gra w domu z ładowarką w pobliżu.

Nie nazywałbym PSP handheldem, skoro to ustrojstwo się wyczerpuje po 3-4 godzinach :wink:
to zapewne wyjasnia czemu najlepsze gry na wii korzystają z tej wewnętrznej opcji w stopni minimalnym, a najpopularniejsza ggra jest wii fit który akurat jest dużo gorszy niż wyjście na siłke ^^

Tu nie chodzi o to, jak gra jest oceniana przez profesjonalistów i ogólne rankingi. Wii na nowo zdefiniowało zabawę i ja grając w taki Wii Sport, nie patrzyłem czy jest na górze rankingów, czy na dole i co o nim mówią "profesyonaliści", przez prawie 2 godziny machałem padami jak szalony, byłem spocony i zmęczony, ale banana na twarzy mi nikt nie potrafił zdjąć przez cały dzień.
innymy słowy neichcesz grać w nowe gry.

Nie tyle co nie chcę, jest kilka gier, które mnie interesują, ale po prostu jak raz, dwa razy na rok wychodzi gra, która mnie zmusi do przeczytania newsa o niej, to sorry ;-)
mam niejasne wrażenie że do swojej niechęci i/lub braku pieniędzy dopisujesz ideologie że konsole są beeee ^^

Może to sprawiać takie wrażenie, ale w ten sposób odnosiłem się do konsol od samego początku, niezależnie czy w danym momencie miałem wystarczające środki na takiego klocka, czy nie. A co do niechęci, to też niezbyt, jest dużo gier konsolowych, które z miłą chęcią bym zobaczył na blaszaku i z miłą chęcią bym zakupił, ale właśnie ze względu na "exclusivowość" jest to niemożliwe.
Suiseiseki napisał(a):
Nie garbisz się. :3 Poza tym, pad jest wygodniejszy niż klawiatura.

Jak dla kogo, kiedyś po kilkudniowym maratonie na konsoli musiałem na kilka dni przerwać, bo bandaże na rękach mi skutecznie uniemożliwiały cokolwiek.

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 12:35:06

SIl bili cię tymi padami że bandaże musiałes nosić
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Zak
Wieszcz
Wieszcz

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 12:36:37

To prawda, że człowieka nieprzystosowanego do pada mogą boleć palce (najbardziej chyba kciuk), ale żeby bandaże...?

toolband.pl
last.fm

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 13:54:35

Odciski, pęcherze etc.

Ogólnie niemiła sprawa, preferuję klawiatura+mysz

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 14:10:18

Tez miałem przez pierwsze dni drobne kłopoty z przystosowaniem się do pada w FIFIE czy strzelankach ale teraz to jak dla mnie całkiem naturalnie się gra padem.
Kiedyś jako oddany pecetowiec nie wyobrażałem sobie gry w FPSa na padzie ale mi przeszło.
Zresztą od kupna PSP polubiłem Playstation i musiałem zakupić PS3 żeby mieć naprawdę niezłe możliwości.
Obecnie staram się skończyć Uncharted ale to jest naprawdę długa gra, co rzadko się obecnie zdarza i to na PC i na konsolach więc trochę to zajmie.
Ciekawe ile będzie trzeba grać w AC czy Dragon Age?

A co odwiecznej kłótni co lepsze to powiem tak:
gdy konsolowiec chce pograć w grę na PC to włącza komputer i gra
a gdy PCtowiec chce pograć w grę na konsoli to musi iśc do Media Marktu do kolejki na Strefę Gracza,

Ingmar
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 16:30:51

Sil napisał(a):
Przez prostotę pewnie rozumiesz brak konieczności instalowania gier, po prostu wsadzasz płytę i odpalasz. Okej, ale co z tego? Naprawdę nie znam ludzi, którzy by nie potrafili obsługiwać kompa tak, żeby nie mogli grać.

Nigdy nie miałeś problemów z instalacją patchy? Z koniecznością ściągania dodatkowych sterowników? Z grzebaniem w ustawieniach, by gra dobrze działała? A może z wywaleniem do Windowsa?

Na konsolach nie masz żadnego z tych problemów. Wsadzasz płytkę i myślisz tylko o graniu. Zero frustracji, męczenia się, kilku godzin spędzonych nad rozmyślaniem, jakby to cholerstwo odpalić. Wymaganiami też się nie przejmujesz. Bierzesz płytkę z odpowiednim logiem i wiesz, że dzisiaj sobie fajnie pograsz.

Cytuj:
Jak dla kogo, kiedyś po kilkudniowym maratonie na konsoli musiałem na kilka dni przerwać, bo bandaże na rękach mi skutecznie uniemożliwiały cokolwiek.

Och, jeju, od trzymania myszki możesz sobie skręcić nadgarstek, a na klawiaturze połamać palce. ;) Poza tym wydaje mi się, że odciski powstają od długotrwałego kontaktu z określoną powierzchnią, a to, czy jest to pad, czy myszka, nie ma znaczenia.

S.J. Lec

Rey
Twierdzowy myśliciel
Twierdzowy myśliciel

Pochwały: 2
Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 16:47:19

Pieprzycie odnośnie tego upgrade'u. W dzisiejszych czasach za 1000 zł masz kompa, na którym pójdzie Crysis, DA, D3 i WSZYSTKO co wyjdzie przez najbliższe kilka lat. A te gry dostaniesz w dniu premiery za 120 zł, przy promocjach i innych i za <100 (Risen, Divinity 2), a 2-3 miech po premierze za 89 (DA) albo i 69 (ww. z tańszej półki), a nie za, odpowiednio, 250-300 i 150-200. Po dwóch premierach cała różnica między kompem a konsolą się wyrównuje, przy PS3 już na starcie jesteś 300 zł do przodu (po zakupie kompa).

Pieprzenie nr. 2:
Na PC nie zagrasz na padzie - g. prawda, bo wszystkie gry zręcznościowo/strzelankowo/bijatykowo/wymagające pada MAJĄ możliwość jego podłączenia. Z tym, że do PC dobrego pada do pogrania czasami z kumplem kupisz za 30 dychy (kumpel taki ma - od 4-ech lat go męczy, a nie widać ani śladu, a jest wyjątkowo wygodny, zaliczył glebę na beton z 4-tego piętra ostatnio. Efekt? Centymetrowa rysa głębokości 1/5 milimetra, działa jak wcześniej). Ja ostatnio miałem w łapach pada za 120 zł, wzorowanego na tym od Xpudła, z chłodzeniem rąk - różnica zasadnicza to wygodniejsze ułożenie grzybka i przycisków niż na PS-owym typie, a chłodzenie się przydaje, choć to czysta wygoda, bo położenie sobie chusteczki na biurku i wycieranie rąk raz na 20 minut trudne nie jest.

Wygoda - jak siedzisz sam, w 2 osoby (3 przy monitorze +21') to da się normalnie grać i nieźle bawić, a jak szykuje się ostre granie w kilka osób to 5 minut roboty przy przenoszeniu kompa do drugiego pokoju to jakiś cholerny problem nie jest, robiłem to wiele razy i jednej osobie całość zajmuje nie więcej niż te 5 minut) z odsuwaniem mebli, podłączeniem listwy, kabli itd.).

W zasadzie ja widzę tylko JEDEN atut Xpudła (PS3 nie ma żadnych...), a są to ekskluziwy, "Only for Xbox 360". Drugim niby jest Guitar Hero z lepszą o niebo gitarką, ale to jest do ominięcia - używana+przejściówki wychodzi nawet taniej niż nowiutka ze sklepu.

Coś pominąłem?

Za ironią często kryje się nieumiejętność myślenia. - Ghanima, Children of Dune

Ingmar
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 17:19:55

Reynevan napisał(a):
Pieprzycie odnośnie tego upgrade'u. W dzisiejszych czasach za 1000 zł masz kompa, na którym pójdzie Crysis, DA, D3 i WSZYSTKO co wyjdzie przez najbliższe kilka lat.

"Wszystko", czyli co konkretnie? Na PC ostatnio wychodzą same muliplatformowe. Brakuje i gier ekskulzywnych dla danej marki, i ekskluzywnych dla konsol w ogóle.

Xbox kosztuje 200 dolarów, czyli ~600 zł. I daje gwarancje, że rzeczywiście wszystko będzie chodzić przez te najbliższe kilka lat.

Cytuj:
a nie za, odpowiednio, 250-300 i 150-200.

A ja mówię 400-500. Kto da więcej? :lol:

Cytuj:
Wygoda - jak siedzisz sam, w 2 osoby (3 przy monitorze +21') to da się normalnie grać i nieźle bawić, a jak szykuje się ostre granie w kilka osób to 5 minut roboty przy przenoszeniu kompa do drugiego pokoju

Do grania poprzez LAN potrzebujesz drugiego kompa. Czyli kolejny 1000. Poza tym - nie powiesz mi, że kupiłeś PCta li tylko do grania po LANie, bo Ci nie uwierzę. ^^ To raz. Dwa - ile razy mniej gier na PC obsługuje coś takiego jak "co-op przy jednej konsoli"? Dwa, trzy, pięć?

---

I wcale nie uważam, że konsole > PC. Chciałbym tylko, abyście nie powtarzali za innymi, że gry na konsole strasznie "drogie", "trudno dostępne" i "wogole dla casuali". PC ma wiele zalet, a głównymi są tanie serie wydawnicze, potężne zaangażowanie wydawców krajowych, wsteczna kompatybliność i fanserwis. Rozsądny gracz nie ogranicza się do jednej zabawki i nie popada w fanatyzm platformowy. Dlatego niżej podpisany grywa na wszystkich handheladch Nintendo, Xboxie, PieCu i nabyć coś z rodzinki Sony. ;]

S.J. Lec

Ostatnio edytowano Sob 19.09.2009, 17:23:21 przez Ingmar, łącznie edytowano 1 raz

Joneleth
Pomniejszy szlachcic
Pomniejszy szlachcic

PostNapisane: Sob 19.09.2009, 17:21:50

Wszyscy tutaj bzdury gadacie, obiektywizmu Wam brak. :P
Cytuj:
Standardowa cena w 9 miesięcy od daty wydania to 30-60 zł.

Popatrzyłem se z głupa na ceny AC i niby wahają się w tych granicach, ale te tańsze to są aukcje, a z aukcjami to wiadomo jak jest... Raz się uda, a raz nie. No i jeszcze jedna kwestia - używana wersja na konsole kosztuje tyle, co PC-owa nówka, więc różnica w cenie mimo wszystko jest.
Cytuj:
Jasne, ale jest też masa gier, które nie nadają się na PC.

O ile do rytmicznych i karaoke się zgodzę (bo jednak na TV w takie rzeczy fajniej się gra, niż na monitorze), o tyle brak bijatyk i zręcznościówek na PC, to zwykła zachcianka producentów, a nie fakt, że te gatunki nie nadają się na pieca. Najnowszy Street Fighter i X-Men Origins: Wolverine pokazują, że jednak można.
Cytuj:
bo wszystko, co nawet jest exclusivem na nie, można bez większych problemów zaadoptować na PC.

Jasne, że można, ale ich nie ma i tego nie zmienisz. A dobre emulatory tworzą się latami, a mimo to nigdy nie są doskonałe. No i wymagają naprawdę niezłego sprzętu.
Cytuj:
A na konsoli mam pewność, że przez najbliższe 5 lat wszystko pójdzie na 100% a co dalej to czas pokaże.

Jasne, pójdzie. Pytanie tylko jak. Bo to, że gry na konsoli nie haczą, to mit. Ot, chociażby taki Shadow of the Colossus. Fajnie, że silnik emuluje efekty teoretycznie niedostępne dla PS 2, szkoda tylko, że skutkiem tego jest najzwyklejszy w świecie spadek framerate'u, nierzadko dość drastyczny? Gra sama w sobie jest rewelacyjna, ale spadki płynności potrafiły irytować. Albo takie GTA Liberty City Stories, również na drugie plejstejszon. Przecież tam stała prędkość gry to jakieś 20 FPS-ów...
Kwestia czasu, aż gry zaczną wyprzedzać platformę sprzętową.
No i druga ważna kwestia - teraz jak kupisz dobrego PC-a, to też go masz na lata. I to długie. Już teraz przeciętny piec jest mocniejszy od konsoli, a następna generacja ma przyjść - wg zapowiedzi - za 6-7 lat. Może dłużej. Ile graficznie poprawią się gry? Nie tak wiele. Ja mam sprzęt dwuletni i wszystko mi hasa (oprócz GTA IV, który jest wzorowym przykładem jak nie robić konwersji) w full detalach na rozdziałce 1650x1080. Nawet najnowsze hity, jak Batman Arkham Asylum.
Cytuj:
coraz rzadziej natymak się na błedy w grach

Bo niby na konsolach ich nie ma? A patche to są robione po co, dla zabawy?
Cytuj:
na wywalanie do pulpitu

Jedyna gra, która mi wywalała do pulpitu w ostatnim roku, to Fallout 3. Jakieś 4-5 razy. Więcej z ręką na sercu sobie nie przypominam. I fakt faktem, u niektórych było to nagminne, Bethesda skopała sprawę. Z tym, że przy wersji na PS3 też się nie popisała, a niby te konsole to takie świetne są. ;)
Jak człowiek spieprzy, to żadna platforma sprzętowa nie pomoże.
Cytuj:
nei bawi co tydzień sciągać nowe stery

Mit.
Cytuj:
Poza tym, pad jest wygodniejszy niż klawiatura.

Kwestia gustu i przyzwyczajenia. I zależy w co grasz.
Cytuj:
Nigdy nie miałeś problemów z instalacją patchy?

No tak, rozumiem. Bo na konsoli się ściągają automatycznie, a na PC, to trzeba:
-wystukać w googlach
-otworzyć stronę
-wejść na stronę z downloadem
-kliknąć na linka i wskazać dysk, na którym plik się zapisze
Ogromny wysiłek skutkujący stratą jakieś minuty życia. Zieeew. Nudni jesteście z tymi patchami.
I już całkowicie pomijam fakt, że coraz więcej produkcji na PC-a ma download managera, który sam pobiera pliki.
Cytuj:
Z koniecznością ściągania dodatkowych sterowników?

Nie.
Chyba, że chodzi o starsze gry - ale np. na PS 3 w gry z PS 2 se nie pogram - chyba, że się ma tę najpierwszy model konsoli (a gra i tak wygląda gorzej, niż wtedy, gdy puści się ją na drugim pleju). Więc plus dla PC-a. :P
Cytuj:
Z grzebaniem w ustawieniach, by gra dobrze działała?

Kwestia gustu co kto lubi. Ja wolę se pogrzebać w ustawieniach i mieć możliwość posiadania lepszej grafiki niż na konsoli.
Już w ogóle śmieszy mnie to narzekanie, ja Cię kręcę, czy posiedzenie w opcjach dwóch minut to jakieś wyrzeczenie?
Cytuj:
A może z wywaleniem do Windowsa?

Się zdarza.
A teraz inne pytanie - ile osób miało problemy z przegrzewaniem się konsoli i - w konsekwencji - z zawieszeniem się gry, hę?
Cytuj:
kilku godzin spędzonych nad rozmyślaniem

To się nazywa 'wyolbrzymienie'. Czy jakoś tak...

Dyskusje o wyższości jednej platformy nad drugą zawsze kojarzą mi się z jednym - udowodnieniem sobie, że wybrałem dobrze. Że ta konsola jest najlepsza, że na tym PC mogę robić wszystko, że to, że sramto. W takich postach faktów jest niewiele, za to pełno w nich emocji.

Właściciele konsol powiedzą, że za tysiąc złotych kupuje Xklocka360 i mają spokój na kilka lat. Jasne. Ja kupię kompa za 2 tys. i też mam spokój na kilka lat. Konsolowiec powie 'no widzisz, dolicz do tego monitor i masz conajmniej 3 tysiące'. A ja odpowiem, że to i tak taniej niż za porządny telewizor - a dolicz do tego jeszcze konsole. Nikt nikogo nie przekona, taka prawda.

Ja mam Pleja 2 i Gejkjuba i bardzo sobie chwalę, bo mam okazję zapoznać się z produkcjami, które mnie ominęły w przeszłości. Current genów aktualnie jednak nie kupię, bo ogromna większość gier wychodzących współcześnie, to produkcje multiplatformowe. Dlatego PC mi w zupełności wystarcza. Jeśli chodzi o inne platformy, to interesowałoby mnie tylko MGS 4, Little Big Planet i może Gears of War 2. I po to wydawać 4 tysiące? To mi się nie opłaca. ^^

Nezehej
Nadworny bard
Nadworny bard

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 17:33:25

Ludzie ale to miała być dyskusja o grach na konsole a nie o tym jak te konsole są dziadowe w porównaniu do PCtowych gier.
Ja nie wyskakuje w temacie o Crysisie, że Resistance 2 jest od niego lepszy itp itd.
Ci, co krytykują ciągle konsole niech napiszą w co w ogóle grali, jeśli w cokolwiek grali itp
A nie tylko, że PS3 jest złe.
Jakaś konstruktywna krytyka względem danej gry by się przydała a nie tylko "Konsole mogą mi possać bo PC jest lepszy"
Jak już to konkrety.

Rey
Twierdzowy myśliciel
Twierdzowy myśliciel

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 17:40:47

Cytuj:
Do grania poprzez LAN potrzebujesz drugiego kompa. Czyli kolejny 1000. Poza tym - nie powiesz mi, że kupiłeś PCta li tylko do grania po LANie, bo Ci nie uwierzę. ^^ To raz. Dwa - ile razy mniej gier na PC obsługuje coś takiego jak "co-op przy jednej konsoli"?

A kto w dzisiejszych czasach nie ma komputera? Z Netem? Skype i jedziesz jak na żywo z osobą na drugim końcu świata.

Cytuj:
Dwa, trzy, pięć?

3 i 1/3...

Cytuj:
Popatrzyłem se z głupa na ceny AC i niby wahają się w tych granicach, ale te tańsze to są aukcje, a z aukcjami to wiadomo jak jest... Raz się uda, a raz nie. No i jeszcze jedna kwestia - używana wersja na konsole kosztuje tyle, co PC-owa nówka, więc różnica w cenie mimo wszystko jest.

A Pc-towa używka, kilka tygodni po premierze, i za 30 zł będzie.

Cytuj:
nei bawi co tydzień sciągać nowe stery

Mit.

Od półtora roku nie widziałem sterownika na oczy...

Cytuj:
Cytuj:
Nigdy nie miałeś problemów z instalacją patchy?

-wystukać w googlach
-otworzyć stronę
Ogromny wysiłek skutkujący stratą jakieś minuty życia. Zieeew. Nudni jesteście z tymi patchami.
I już całkowicie pomijam fakt, że coraz więcej produkcji na PC-a ma download managera, który sam pobiera pliki.

A większość przy włączeniu ma opcję "sprawdź dostępne aktualizacje".

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Sob 19.09.2009, 18:26:01

Jon, a ile dałeś za swojego kompa?

Joneleth
Pomniejszy szlachcic
Pomniejszy szlachcic

PostNapisane: Sob 19.09.2009, 21:15:47

Ze 2,5 klocka. Teraz kupisz taniej i dużo lepszy... Więc i wystarczy na dłużej.

@Saiya-jin
Sam komputer, monitor kupiłem w zasadzie z kaprysu, coby rozdzielczości mieć wyższe, bo miałem porzadnego CRT-ka 17'. Resztę osprzętu miałem od starego kompa...

Ostatnio edytowano Sob 19.09.2009, 23:46:14 przez Joneleth, łącznie edytowano 1 raz

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Sob 19.09.2009, 22:03:43

Bez monitora, klawiatury etc. czy z peryferiami?

Silmoren
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Sob 19.09.2009, 23:39:42

Ingmar napisał(a):
Rozsądny gracz nie ogranicza się do jednej zabawki i nie popada w fanatyzm platformowy. Dlatego niżej podpisany grywa na wszystkich handheladch Nintendo, Xboxie, PieCu i nabyć coś z rodzinki Sony. ;]

Tiaaaaa, a pieniądze na wszystkie możliwe konsole + gry na nie, to se ot tak wyczaruję :lol: Trochę realizmu Ingusiu :wink:

Tak btw. to ja wyraziłem tylko swoją opinię, a tutaj dyskusja że klękajcie narody :-P

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Nie 20.09.2009, 08:53:23

mam zły humor, własnie wyjebało mi fatal error z crysisa, mniejsza.

Cytuj:
Jasne, pójdzie. Pytanie tylko jak. Bo to, że gry na konsoli nie haczą, to mit. Ot, chociażby taki Shadow of the Colossus. Fajnie, że silnik emuluje efekty teoretycznie niedostępne dla PS 2, szkoda tylko, że skutkiem tego jest najzwyklejszy w świecie spadek framerate'u, nierzadko dość drastyczny? Gra sama w sobie jest rewelacyjna, ale spadki płynności potrafiły irytować. Albo takie GTA Liberty City Stories, również na drugie plejstejszon. Przecież tam stała prędkość gry to jakieś 20 FPS-ów...

na moim dwuletnim kompie jak w nową grę mam 20 fpsów to jestem heppi bałdzo. zbiueram się do kupienia lepszej kart graficzniej. będzie ksoztować 800 złotych. jakbym sobie dołozył do tego stófkęm miałbym drugiego playa 3

Kurde joneleth nie grałem akurat w shodow of collosu więc nie mam co na to powiedzieć, poza tym że w mojej kolekcji gier, wciąz te nzwis gta vice city to jedyny problem.
Cytuj:
Kwestia czasu, aż gry zaczną wyprzedzać platformę sprzętową.
No i druga ważna kwestia - teraz jak kupisz dobrego PC-a, to też go masz na lata. I to długie

ja ptorzebowałem dwóchby mnie szlag trafił, w playa 2 którego kupiłem rok bpo jego premierze gram do dziś.

Cytuj:
w full detalach na rozdziałce 1650x1080. Nawet najnowsze hity, jak Batman Arkham Asylum.

żeby było śmieszniej mi też. batman musi być naprawde dobrze zoptymalizowany, bo aż sie zdziwiłem na demku że tak dobrze mi chodzi ^^ w każdym razie jaką masz kartę graficzną? bo się od dłuzszego czasu nsoze z zakupem a już powoli dozbierałem hajs
Cytuj:
Bo niby na konsolach ich nie ma? A patche to są robione po co, dla zabawy?

ależ są masz racje. Tylko że gry chodzą i bez nich, gdzie na piecu dostajesz fatal errora, blu screnny i inne obrzydlistwa. taki star wars unleshed miał aż dwa błędy, jeden był wkurzający bo blokował wykonywanie misji dodatkowych jesli robiłes treining room, drugi to taki, że nie było trofeł od razu i wprowadzono je. nie t ozebym się czepiał ale w porównaniu do patchy do down of war które pozwalały grę w ogóle urochomić itp itd to naprawde pryszcz.

Cytuj:
-wystukać w googlach
-otworzyć stronę

a co powiesz na proces patchowana NVN2? który Mnie do szewskiej pasji doprowadził i zmusił do dwukrotnej reinstalacji gry.

Cytuj:
Chyba, że chodzi o starsze gry - ale np. na PS 3 w gry z PS 2 se nie pogram - chyba, że się ma tę najpierwszy model konsoli (a gra i tak wygląda gorzej, niż wtedy, gdy puści się ją na drugim pleju). Więc plus dla PC-a. :P

w momencie jak powiesz mi jak mam odpalić mojego utoffanego messiasha na kompie z którego aktualnie piszę, wtedy ci go zalicze. nie wcześniej.

Cytuj:
Z grzebaniem w ustawieniach, by gra dobrze działała?
Kwestia gustu co kto lubi. Ja wolę se pogrzebać w ustawieniach i mieć możliwość posiadania lepszej grafiki niż na konsoli.

piszesz do człowieka który wczoraj grał w Age of Conan na minimalnych detalch tylko po ty oby w ogółe się dal ograć (oblęzenie było) ta gra wyglądała wtedy gorzej jak gothic 1 na minimalnych.
Cytuj:
A teraz inne pytanie - ile osób miało problemy z przegrzewaniem się konsoli i - w konsekwencji - z zawieszeniem się gry, hę?

ja nie, to chyba minus klocka.

Cytuj:
to i tak taniej niż za porządny telewizor -

w ps3 gram na starszym od siebie telewizorze sonego. I batman dalej wygląda lepiej na konsoli ^^

Cytuj:
Gejkjuba
Kurde a ja nie mam :( a chciałem sobie pograc w twin snakes zelde i eteral darknes. demm

Jak ci wyszło 44 tysiace jon? konsola tauzen gry które wymieniłeś stufka. na chyba że kloca dla GoWa jeszcze chcesz ;D i to premium
Cytuj:
Pieprzycie odnośnie tego upgrade'u. W dzisiejszych czasach za 1000 zł masz kompa, na którym pójdzie Crysis, DA, D3 i

z jednej strony masz racje bo crysis mi ruszył. z drugiej strony shadery 3 i wysokie tekstury to wszystko na co moge sobie pozwolićby zachować 20 fpsów... ^^

Cytuj:
Na PC nie zagrasz na padzie - g. prawda, bo wszystkie gry zręcznościowo/strzelankowo/bijatykowo/wymagające pada MAJĄ możliwość jego podłączenia

zwróciłes uwagę że zawczyaj opcja ta dotyczy i tak tylko pada od nowego xpudła?

Cytuj:
Wygoda - jak siedzisz sam, w 2 osoby (3 przy monitorze +21') to da się normalnie grać i nieźle bawić,

niby w co? i na jakiej zasadzie? ja gram w super wypasnego crysisa na 20tu klatkach a kumplom za mną stoi ? czy w herosa 3 na gorących pośladkach?

Cytuj:
W zasadzie ja widzę tylko JEDEN atut Xpudła (PS3 nie ma żadnych...), a są to ekskluziwy, "Only for Xbox 360

kwestia gustu, ja dwa miesiące temu miałem tylko 2 eksluzyw w które chiałbym na pudle zagrać, too human (który podobno jest do bani ponad wszelaką wątpliwośc) i darkness. a potem kupiłem sobie darknes na ps3. pozatym reyneven wyszło że o infemusie nie słyszałes ;D

Cytuj:
A kto w dzisiejszych czasach nie ma komputera? Z Netem? Skype i jedziesz jak na żywo z osobą na drugim końcu świata.

to przeoczyłem za pierwszym razem dodaje w edicie.
właczam sobie ps3
właczam sobie killzone
właczam sobie multpileyer i gram
gdyby mi zależało na słuchawkach też bym je podłączył i na nich grał

btw wiedziałeś że w UT3 więcej ludzi gra po necie na ps3 niż na kompie? i to dwukrotnie.

Reyneven najwyraxniej przeoczyłeś fakt, że box już od 2 lat jest uznawany za najlepszą platformę do grania po sieci, a ps3 niewiele mu ustepuję, bo by grać w killzona czy haze po necie, nie mam żadnych problemów. powiem więcej jest dużo lepiej ni naprzykład w takie ET quake wars, do którego trzeba ściagać i konfigurować kilka modów, by w ogóle dało się po necie grać ^^
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Saiya-jin
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

PostNapisane: Nie 20.09.2009, 11:38:13

Cytuj:
żeby było śmieszniej mi też. batman musi być naprawde dobrze zoptymalizowany, bo aż sie zdziwiłem na demku że tak dobrze mi chodzi ^^ w każdym razie jaką masz kartę graficzną? bo się od dłuzszego czasu nsoze z zakupem a już powoli dozbierałem hajs

Obecnie najbardziej opłacalna jest chyba GTX 260. Warto trochę zaczekać, bo za kilka dni mają wyjść nowe Radki i ceny obecnych kart spadną.
Cytuj:
w ps3 gram na starszym od siebie telewizorze sonego. I batman dalej wygląda lepiej na konsoli ^^

A konsolę i tak można chyba podłączyć pod monitor.

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Nie 20.09.2009, 15:30:08

jełśli ma eurozłącze to tak, ps3 korzysta z tego samego wejścia co ps2 wiec masz do wyboru albo 3 gniazdka albo eurozłączę :P
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Rey
Twierdzowy myśliciel
Twierdzowy myśliciel

Tytuł:
PostNapisane: Nie 20.09.2009, 18:32:12

800 za kartę? Toż za 300 masz kartę do Crysisa, a po obniżkach za 500 będą takie dwie - moc porównywalna do GTX 265 Zotaca AMP! Edition. O Radku 4850 mowa jak coś...

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Nie 20.09.2009, 19:14:25

nienawidze radenów to raz
dwa moja karta na średnich z palcem w nosie udzwignie crysisa, naprawdę krztusi się jesli dam shadery 3 i wysokie tekstury. 20 fpsów tak minus
i żeby było weselej kosztuje teraz 200 złotych czy coś koło tego.
nie interesują mnie tymczasowe pół środku rey
nie bede wydawał co pół roku 300 złotych
wydam choćby tysiąc ale na nastepne dwa trzy lata mi stykło
chce mieć coś między 60 a 100 fpsów w warhammerze i conanie reszta mi wisi.

zreszta dość o moich kartach. to temat o konsolach
PS rey mylisz pojeaci ładna grafika = duże wymagania sprzętowe. Crysys nie jest i nie był wyznacznikiem zasobożerności
We're trying so hard
We're dying in vain
to all we are

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ] 

Reklama: