Witaj

·  Zarejestruj
 ·  Zaloguj 

• Zaloguj
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie 

Utwórz nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Czw 19.11.2009, 14:44:08

Jak dostac sie do demona w Czystej Pustce? (ta pierwsza). Mam wszystkie formy, przeszedlem reszte pustek, ale nie umiem sie nijak "przeteleportowac" na srodek tej wyspy, gdzie stoi demon :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  
Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Pochwały: 1
Tytuł:
PostNapisane: Czw 19.11.2009, 16:08:56

Cytuj:
Jak dostac sie do demona w Czystej Pustce? (ta pierwsza). Mam wszystkie formy, przeszedlem reszte pustek, ale nie umiem sie nijak "przeteleportowac" na srodek tej wyspy, gdzie stoi demon :(

Musisz najpierw uwolnić towarzyszy na sąsiednich wyspach.
A potem to za pomocą tego teleporteru, powinno móc się wybrać środkowe pole, jeśli na tych sąsiadujących po zabiciu pomniejszych demonów pojawiły się symbole.

oceansoul.byethost22.com - czyli świat według Oci.
Niezależny Blog Graczy - czyli inne spojrzenie na gry.

Suiseiseki
Nadworny bard
Nadworny bard

Pochwały: 5
PostNapisane: Czw 19.11.2009, 16:32:36

Ale jeśli 'ta pierwsza' to masz na myśli ta z uwięzionym magiem, to musisz się przejść tunelami, potem przejść przez Duchowe Drzwi.
What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Czw 19.11.2009, 16:38:08

Ok, dzieki. Nie zauwazylem duchowych drzwi nie wiem czemu.

Sir Przymek
Kmieć
Kmieć

PostNapisane: Czw 19.11.2009, 19:50:54

Mam pytania dot . kręgu maginów .... : gdzie znaleźć wszystkie notatki ucznia , jak otworzyć drzwi do piwnicy , i gdzie znajde księge flemeth

Gorin
Wieszcz
Wieszcz

Tytuł:
PostNapisane: Pią 20.11.2009, 12:28:33

Takie głupie pytanie mam... Gdy chce otworzyć jakąś skrzynie która zamknięta jest, to Liliana mówi "pozwól, że ja to zrobię" czy coś takiego. Wybieram ją, klikam na skrzynie i... Nic. Jak ja otworzyć?

To bym piwko, kurde, pił
Bym dalej sobie pił

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pią 20.11.2009, 12:36:05

Cytuj:
Takie głupie pytanie mam... Gdy chce otworzyć jakąś skrzynie która zamknięta jest, to Liliana mówi "pozwól, że ja to zrobię" czy coś takiego. Wybieram ją, klikam na skrzynie i... Nic. Jak ja otworzyć?

Najwidoczniej albo dana skrzynia jest za trudna, i Leliana nie umie jej otworzyć, albo jest do skrzynia, do której potrzeba klucza, i na nic tu złodziejski fach.

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Pią 20.11.2009, 15:57:20

Cytuj:
Mam pytania dot . kręgu maginów .... : gdzie znaleźć wszystkie notatki ucznia , jak otworzyć drzwi do piwnicy , i gdzie znajde księge flemeth

1. Przejdz cala Wieze pokoj po pokoju z wcisnietym klawiszem Tab. Nic Ci nie umknie

2. Poza tym co powiedzial Ocean-dusza to powinnien Ci wyskoczyc jeden z komunikatow - "Mam zbyt małe umiejętności", "Potrzeba klucza" lub "Tego sie nie da otworzyć". Dodatkowo jesli najezdzasz na kufer Lilianą i pokazuje sie zolta klodka, a mimo to nie mozesz otworzyc, to to kwestia za malych umiejtnosci, jesli szara to jedno z pozostalych.

Sir Przymek
Kmieć
Kmieć

PostNapisane: Pią 20.11.2009, 16:55:01

Tak , z otwieraniem to wiem jak , tylko że tam te drzwi są jakoś magicznie zabezpieczone i czy może trzeba mieć jakiś przedmiot do otwarcia tych konkretnych drzwi do piwnicy .

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Pią 20.11.2009, 17:17:30

Nie, drzwi do piownicy tam sa, poniewaz uzywasz ich w zadaniu wprowadzajacym dla maga. Pozniej sa bezuzytczne przy przechodzeniu Wiezy Maginow we wlasciwej fabule.

JanzKijan
Obwoźny handlarz
Obwoźny handlarz

PostNapisane: Nie 22.11.2009, 14:30:06

Witam.

Mam problem z SHALE. Mimo, że postapiłem zgodnie z instrukcją, czyli założyłem konto i wklepałem kod promocyjny.

Niestety w zawartości dodatkowej niczego nie ma. Nie pomaga odświeżanie etc.

Proszę o pomoc.

Diabeł
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 14:58:57

Osobiście ci nie pomogę, ale tu masz polskie FAQ odnośnie DLC i jak to przejrzałem to w punkcie 3.2 są rady dla ludzi z twoim problemem.
Link:
http://www.dragonage.com.pl/viewtopic.php?p=9446&sid=12f9ea697ecbd13f66660471497d2b38

Nicky
Karczmarz
Karczmarz

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 16:08:43

JanzKijan napisał(a):
Mam problem z SHALE. Mimo, że postapiłem zgodnie z instrukcją, czyli założyłem konto i wklepałem kod promocyjny.

Niestety w zawartości dodatkowej niczego nie ma. Nie pomaga odświeżanie etc.

A jesteś zalogowany w grze? Jeśli tak, to czy masz informacje o queście w Quest Logu o Shale?

To jest dostępne do wykonania dopiero po pewnym czasie.

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 16:53:47

Mam pytanie. Jakie kombinacje zaklęć udało się wam odblokować?

Diabeł
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 17:49:03

Spoiler:
Vulnerability Hex+Mana/Life Drain = Mana/Life Drain z podwójną siłą.
Grease+Fireball/Cone of Flame = Podpalony Grease
Sleep+Horror = Duży dmg dla jednego przeciwnika
Zamrożenie/petryfikacja + crushing prison/stone fist/cos krytyczny = możliwość natychmiastowego zabicia przeciwnika.
Słyszałem ale nie przetestowałem spell might+blizzard+tempest = ponoć jakieś uber aoe obrażenia
I na koniec mój ulubiony: glif odrzucenia + glif paraliżu = dłuuugi aoe stun.

Arry
Alchemik
Alchemik

Pochwały: 3
Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 20:38:14

W lesie gdzie spotkałem elfy - w ruinach Wilkołaków na niższym poziomie są zamknięte drzwi za pomieszczeniem z fontanną i ołtarzem. Jak je otworzyć? Zrobiłem niby ten cały rytuał, ale pojawiły się dwa widma, a drzwi jak były zamknięte, tak są nadal.

JanzKijan
Obwoźny handlarz
Obwoźny handlarz

PostNapisane: Nie 22.11.2009, 20:43:23

Dziękuje za pomoc. Wszystko wróciło do normy. Musiałem włączyć aktualizator z poziomu usług serwisowych.

p.s.

Ile waży dodatek ze zbroją? (chwilowo jadę na blueconnect i każde 100 MB jest mi drogie;-).

Buby
Przybłęda
Przybłęda

PostNapisane: Nie 22.11.2009, 21:00:55

Ja mam pytanie dotyczące Dragon Age. Mam problem dotyczący ustawienia taktyki, albo ja coś źle robię albo coś jest zepsute. Opisze w czym mój problem wygląda i mam nadzieje że ktoś mi pomoże go rozwiązać

W zakładkach taktyki mój Mag ma ustawione że walczy na dystans i pierwsze to co mam rzucać czar na moich grajków że mają dodatkowe pkt odnośnie uderzenia mieczem plus tam jakaś tarcza ich ma chronić. Kiedy dochodzi do walki niestety Mag nie rzuca tych zaklęć ale strzela swoimi pociskami w przeciwnika.
Tak samo jest z wojownikami mają polecenie że od razu w czasie wali włącza im się stała funkcja furii itd…Natomiast oni nic takiego nie robią tylko biją. No i ogólnie ja muszę sam zawsze klikać na te tzw ulepszenia. To moje pytanie po co jest ta taktyka?

Mam też drugie pytanie odnośnie klikania tych rzeczy na pasku. Czy nie można ustawić tak żeby jednorazowa podczas pałzy wydał kilka poleceń jednemu grajkowi, i żeby on włanczały się po kolei.

Będę wdzięczny jak ktoś mi pomoże 

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 21:06:45

Cytuj:
W lesie gdzie spotkałem elfy - w ruinach Wilkołaków na niższym poziomie są zamknięte drzwi za pomieszczeniem z fontanną i ołtarzem. Jak je otworzyć? Zrobiłem niby ten cały rytuał, ale pojawiły się dwa widma, a drzwi jak były zamknięte, tak są nadal.

Jesteś pewien, że rytuał zrobiłeś cały dobrze? Masz w dzienniku napisane, że udało ci się go przeprowadzić albo coś takiego?
Drzwi powinny dać się otworzyć, więc albo coś nie tak z rytuałem, albo jakiś złośliwy bug.

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 21:17:19

Napisało mi, że uruchomiłem jakąś pułapkę. Da się powtórzyć rytuał?

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 21:20:20

Nie mam pojęcia, po prostu spróbuj ^^

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 21:39:05

Ehh... próbowałem i wygląda na to, ze da się to otworzyć jedynie za pierwszym razem. Jest coś ważnego albo ciekawego za tymi drzwiami?

Nicky
Karczmarz
Karczmarz

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 22:02:56

Cytuj:
W lesie gdzie spotkałem elfy - w ruinach Wilkołaków na niższym poziomie są zamknięte drzwi za pomieszczeniem z fontanną i ołtarzem. Jak je otworzyć?

Dokładnie, za pierwszym razem jest to możliwe. Mi się nie udało nie wiem czemu, ale gram dalej - odblokuję za drugim razem :P

Cytuj:
To moje pytanie po co jest ta taktyka?

Też mam czasem wątpliwości do działania taktyki, ale generalnie jak się dobrze ustawi, to działa skutecznie.

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 22:04:58

Cytuj:
Jest coś ważnego albo ciekawego za tymi drzwiami?

o ile dobrze pamiętam to ostania część do kompletu zbroi Molocha.

Cytuj:
Czy nie można ustawić tak żeby jednorazowa podczas pałzy wydał kilka poleceń jednemu grajkowi, i żeby on włanczały się po kolei.

Niestety nie da się. A co do twojego pierwszego pytania to masz po lewej stronie ustawione: postać stan dowolny czy coś w tym stylu?

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 22:09:04

A zrobił ktoś rytuały z Wieży Magów? Są dwa - jeden w bibliotece z jakimiś świecącymi kręgami, i jeden dwa piętra wyżej, z posągami. Póki co, żadnego z nich nie mogę rozgryźć, jakieś wskazówki? ^^

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Nie 22.11.2009, 23:15:04

A mozesz przypomniec o co chodzilo z tymi rytualami? Bo ja je zrobilem, ale juz nie pamietam co to mialo byc.

Nie wiecie czy jest jakas mozliwosc zwiekszenia miejsc na pasku skrotow? Mam rozwiniety do konca, ale i tak mam za malo miejsca na zaklecia. Nie ma jakis patentow w stylu pierwszy pasek, drugi pasek, etc., albo jeden normalny, inny przy przytrzymaniu jakiegos klawisza itd.?

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 23:16:32

Jesli chodzi o posągi to też nie wiem co tam trzeba zrobić bo jak klikam na nie to mnie prąd razi;)

A jeśli chodzi o przywołanie to w kodeksie jest to dokładnie opisane co należy po kolei zrobić.

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 23:24:12

Cytuj:
Jesli chodzi o posągi to też nie wiem co tam trzeba zrobić bo jak klikam na nie to mnie prąd razi;)

Jak klikam na nie lewy-prawy-środkowy, to jest okay, i mnie nie razi, ale nie wiem, co potem ^^.

Cytuj:
A jeśli chodzi o przywołanie to w kodeksie jest to dokładnie opisane co należy po kolei zrobić.

Czytałam, ale dalej nie idzie. Ołtarz, pojawiły się te kręgi, klikam na pierwszą odpowiednią książkę i jest okay, a potem - czego nie dotknę, to mnie prąd razi :/.

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Nie 22.11.2009, 23:33:39

Juz tego dokładnie nie pamietam ale mi się jakoś to udało zrobić. W kodeksie pisze żeby coś tam wybrać z tej Księgi Duchowych Osobistości to może tam coś robisz nie tak... a potem musisz kliknąc na pierwsze płomienie przywołania i się chyba jakiś zając pojawi;)

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Pon 23.11.2009, 09:53:25

Gdzie moge znalezc buty legionu? Mam juz cala reszte legionu, ale nie moge zlokalizowac butow.

Nicky
Karczmarz
Karczmarz

Tytuł:
PostNapisane: Pon 23.11.2009, 10:23:01

Cytuj:
Nie wiecie czy jest jakas mozliwosc zwiekszenia miejsc na pasku skrotow?

Bardzo prosty- kup większy monitor :P

A w wieży magów musiałem być bardzo ślepy, bo nic nie widziałem.

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Pon 23.11.2009, 12:43:57

Mialem nadzaieje na cos bardziej odkrywczego, ale pokombinuje z rozdzielczosścią chyba. Szkoda ze uzywam wszystkich czarow, jakie mam :(

Loki Lyesmyth
Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Tytuł:
PostNapisane: Pon 23.11.2009, 14:09:41

Arry napisał(a):

spieprzyłeś rytuał, ja za 3cim razem wykonałem go i się drzwi otworzyły, wiesz że zrobiłeśt odobrze jak dzbanek ci pęknie
We're trying so hard
We're dying in vain
We're hopelessly blissful and blind
to all we are
We want it all With no sacrifice!!

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Pon 23.11.2009, 21:39:09

A co dokładnie mam zrobić? Bo niby robiłem tak jak napisane, a nic się nie działo.
Teraz pytania:
1.Ten cały rytuał w Bibliotece u magów wymaga jakichś dodatkowych pism, czy to, co znajduje się w pomieszczeniu wystarcza, by go wykonać?
2.Ze względu na użyteczność lepsza jest Morrigan czy Wynne?

Oceansoul
Czarnoksiężnik
Czarnoksiężnik

Tytuł:
PostNapisane: Pon 23.11.2009, 21:45:31

Cytuj:

Wydaje mi się, że obie mogą być tak samo użyteczne, jeśli dobrze się nimi pokieruje. Te ich specjalizacje jakiegoś ogromnego wpływu imo na rozgrywkę nie mają. A największą zawieruchę i tak robią w duecie ^^.
Ja bym dobrała pod względem pasowania do drużyny z charakteru, potem można jedną i drugą bez problemu nauczyć brakujących czarów.

Diabeł
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Pon 23.11.2009, 22:42:23

Arry napisał(a):

Ja stawiam na Morrigan, jej specjalizacja jest praktycznie bezużyteczna gdy jest jedynym magiem w drużynie ale ma lepiej rozłożone talenty - ma bardzo blisko do dwóch doskonałych czarów: stożek mrozu (cone of cold) i pole mocy (force field - doskonałe na magów i bossów). Ogólnie ma o wiele więcej możliwości kontroli przeciwników a z leczenia w zupełności wystarczy zwykłe heal.

Jeżeli chcesz brać Wynne to idź OD RAZU do wierzy maginów bo potem komputer rozwija jej nieprzydatną magie ziemi i marnuje talenty.

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 11:13:35

Wie może ktoś jak dołączyć ogara Mabari jak się nie gra człowiekiem? Ten koleś z psiarni mówi mi że pies się już lepiej czuję i żebym wrócił po bitwie, tylko że po bitwie ląduję od razu w chacie Flemeth i się nie da wrócić do Ostagaru.

Suiseiseki
Nadworny bard
Nadworny bard

PostNapisane: Wto 24.11.2009, 11:41:43

Jak go wyleczyłeś kompletnie, to idź dokądkolwiek, przyjdzie po ciebie sam.
What, just because a guy likes to dress effeminately, and hang around with another extremely attractive man, and read yaoi, and flaunt his gorgeous abs, and stroke a phallic symbol suggestively in every other scene, that automatically makes him gay?

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 19:31:21

W wieży kręgu, w sali zgromadzeń są 3 posągi, ale jak do nich podchodzę, to mnie kopią prądem. O co z nimi chodzi? Do czego one służą i gdzie jest napisane jak ich używać?

Qwerc
Przybłęda
Przybłęda

PostNapisane: Wto 24.11.2009, 19:57:35

Mam problem z misją "Urna prochów Andrasty"
Po wykonaniu tej misji wracam do zamku a tam nie ma Bann Teagana
w sali tronowej, czy ktoś może mi z tym pomóc ?

Avis
Czeladnik
Czeladnik

PostNapisane: Wto 24.11.2009, 20:26:26

Arry, gdzies wczesniej powiniennes znalezc zapiski na ten temat. Potem powiniennes wybrac po koleji lewy, prawy i srodkowy, a potem dokonczyc rytual pietro wyzej.

Qwerc, sprawdz w dzienniku, a potem jesli to nie pomoze ustaw "podpowiedzi na nieodkrytym terenie" i odpal mape w zamku.

Qwerc
Przybłęda
Przybłęda

PostNapisane: Wto 24.11.2009, 20:38:56

Bann Teagana zniknął ... nie ma go nigdzie, powinien być w sali tronowej

Kaday
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 21:32:47

o ile pamietam to prochy musisz zanieść do pokoju arla Emona na 1 piętro a nie do Teagana...

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 22:09:57

Ok, wbiłem się do snu (w wieży kręgu) i przechodzę kolejne wyspy, ale nie wiem w jakiej kolejności po nich łazić. Może mi powiedzieć ktoś w jakiej kolejności najlepiej je zwiedzać? I czy znajdę jakąś gdzieś pomoc, bo okłady medyczne mam na wyczerpaniu, a nie uśmiecha mi się samotna walka z ogrem w "koszmarze templariusza", szczególnie że gram łotrzykiem na koszmarze...

Nicky
Karczmarz
Karczmarz

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 23:55:38

Cytuj:
a nie uśmiecha mi się samotna walka z ogrem w "koszmarze templariusza", szczególnie że gram łotrzykiem na koszmarze...

Polecam używanie formy ducha i tego magicznego więzienia, a następnie powrót do łotrzyka w ogniu i ataki w plecy. Najlepiej mieć chowanie w cieniu na III poziomie, to w momencie wyczerpania więzienia można się schować i ponowić combosa.

Diabeł
Szczurołap
Szczurołap

Tytuł:
PostNapisane: Wto 24.11.2009, 23:59:47

Rób najpierw płonącą wieżę, potem oderwany mag (mage asunder - nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem). Zdobędziesz formy płonącego człowieka i golema. Potem kolejność obojętna, ale zostaw sobie surowy sen (raw fade) na koniec. Na hardzie po zdobyciu wyżej wspomnianych form rozpykałem całą resztę bez problemu.

W śnie nie będziesz miał żadnej pomocy (oprócz tych części gdzie uwalniasz swoją drużynę).

CAŁY CZAS podróżuj jako płonący człowiek, bo większość potworów używa ognia a on jest na ogień odporny :), gdy już rzucisz nim wszystkie czary przemieniasz się w golema i robisz z przeciwników miazgę (na poziomie trudnym działało).

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Śro 25.11.2009, 00:38:54

Ok, rozgryzłem to, czeka mnie ostatni z 5 demonów do zabicia i Wynne do uwolnienia.
Co do taktyki, może i na poziomie trudnym działało, ale na koszmarze trzeba najpierw unieruchomić delikwentów czarem ducha a później wykorzystywać wszystko, co się da. Począwszy od kul ognia płonącego człowieka, na podstawowych umiejętnościach łotrzyka kończąc. Wreszcie jest jakiś fajny poziom trudności, a nie bezmyślne bicie wrogów :)
Trochę bossowie są twardzi, ale w sumie największy problem miałem z ogrem, bo cały czas powalał, tak to po 2-3 podejściach idą spać, że tak to ujmę.

Qwerc
Przybłęda
Przybłęda

PostNapisane: Śro 25.11.2009, 15:47:48

Kaday napisał(a):
o ile pamietam to prochy musisz zanieść do pokoju arla Emona na 1 piętro a nie do Teagana...

Jak przychodzę do jego pokoju to nic się nie dzieję, a poradniki np. z GO... mówią o tym że Teagan powinien stać w sali tronowej i czekać...

Widziałem na innych forach takie tematy ale nikt nie był w stanie pomóc ;|

Arry
Alchemik
Alchemik

Tytuł:
PostNapisane: Śro 25.11.2009, 21:11:14

O co chodzi z tymi posągami?
Czy zapiski dot. tego rytuału, to to z "uniesionym mieczem", "misą", "opuszczonym mieczem" itd?
A jeśli tak, to gdzie mam unosić ten miecz i jaki miecz?

Suiseiseki
Nadworny bard
Nadworny bard

PostNapisane: Śro 25.11.2009, 22:05:47

Miska-Miecz w górę-Miecz w dół-to ostatnie.

Klikać posągi.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 183 ] 

Reklama: